Lounais-Häme

Hallitus perui aikeet helpottaa alle 30-vuotiaiden pätkätöitä

Helsinki
05.07.2018, 16:37

Kotimaa

Hallitus luopuu suunnitelmistaan helpottaa alle 30-vuotiaiden pätkätöiden sallimista.
Hallitus päätti huhtikuussa alkaa valmistella lakimuutosta, jonka mukaan työnantaja saisi tehdä ilman erillistä perustetta määräaikaisen työsopimuksen alle 30-vuotiaan kanssa, jos tämä on ollut vähintään kolme kuukautta yhtäjaksoisesti työttömänä työnhakijana.
Nyt suunnitelmat on kuopattu. Työministeri Jari Lindström (sin.) kommentoi asiaa blogissaan.
– Varmasti jotkut iloitsevat siitä, että tämä muutos ei nyt etene, mutta minä en. Kyseisen toimenpiteen tarkoitus oli saada työttömiä nuoria helpommin työelämään kiinni, ja tätä tuskin kukaan vastustaa. Valitettavasti hyvin toimivaa ja vaikuttavaa mallia, joka samalla täyttäisi perustuslain ja kansainvälisten velvoitteiden asettamat erittäin perustellut reunaehdot, emme pystyneet tekemään.

Irtisanominen helpottuu

Sen sijaan hallituksen aikeet heikentää irtisanomissuojaa alle 20 työntekijän yrityksissä etenevät. Työsopimuslain tätä koskeva muutosesitys lähti torstaina lausunnolle.
– Tavoitteena on, että pienet yritykset uskaltaisivat palkata uusia työntekijöitä useammin, kun riskejä virherekrytoinneista voitaisiin hallita nykyistä paremmin, Lindström kirjoittaa.
Irtisanomisperusteeksi kelpaisi esimerkiksi nykyistä pienempi työvelvoitteen laiminlyönti tai epäasiallinen käytös. Irtisanominen olisi mahdollista vasta, kun työntekijää on ensin varoitettu moitittavasta menettelystä.
Sen sijaan irtisanomisen edellytyksenä ei olisi, että työnantaja on pyrkinyt tarjoamaan työntekijälle muuta työtä ennen työsuhteen päättämistä.

https://tem.fi/blogi/-/blogs/tyollistaminen-helpommaksi-alle-20-hengen-yrityksissa-hallitus-lopettaa-alle-30-vuotiaiden-maaraaikaisuuksien-muutosten-valmistelun

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic