Lounais-Häme Tammela

Kunnanjohtaja Kalle Larsson: "Kyllä tämä tuntuu todella pahalta" – Tammela jatkaa kunnanjohtajahakuaan

Tammelan kunnanhallitus toivoo, että se saa jatkoajalla lisää hakemuksia kunnanjohtajan virkaan. Kuva: Pessinen Seppo

Tammela jatkaa kunnanjohtajan viran hakuaikaa 11. helmikuuta asti.

Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson on ratkaisusta pahoillaan. Se tuntuu hänestä epäluottamuslauseelta.

– Kyllä tämä tuntuu todella pahalta, ja vakava paikka tämä on. Jokainen voi pysähtyä miettimään, että miltä itsestä tuntuisi, jos työnantaja vielä tuntemattomasta syystä päättää jatkaa hakuaikaa, vaikka tehtävään pätevöitynyt henkilö olisi tarjolla ja halukas jatkamaan tehtävässä, hän kommentoi.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Simo Pärssisen (kesk.) mukaan jatkohakuun päädyttiin kunnanhallituksen kokouksessa, koska johtajavalinta halutaan tehdä yksimielisellä päätöksellä.

– Kunnanhallitus katsoi, että se haluaisi valita hieman isommasta joukosta, vaikka hakijoiden joukossa olikin aivan hyviä ja kelpoisia hakijoita, Pärssinen muotoilee.

”Hakuajan jatkaminen on viesti”

Larsson jätti virkaan kirjallisen suostumuksensa vaikka ei varsinaista hakemusta jättänytkään. Nyt hän pohtii vetääkö suostumus pois vai katsoako tilanne loppuun asti. Hän toteaa, että hakuajan jatkaminen on viesti jokaiselle paikkaa hakeneelle ja etenkin hänelle itselleen.

–  Rehellisesti, en tiedä mitä teen. Haluan nyt miettiä muutaman päivän mikä on viisasta tässä tilanteessa, hän kertoo.

Kalle Larsson on johtanut Tammelan kuntaa marraskuusta 2014 alkaen.

Hän kertoo, että suostumusta pyysi laaja rintama valtuutettuja useasta puolueesta. Larssonin mukaan maanantain kunnanhallituksen päätöksen jälkeen useampi päättäjä on toivonut, että hän pitää suostumuksensa edelleen voimassa.

–  Henkilökohtaisesti olisin toivonut, että asian käsittely olisi edennyt. Tämä muuttunut tilanne saa minut mietteliääksi. On hyvä pohtia, että vaikka tulisin valituksi,  olisiko minulla edellytyksiä onnistua työssäni? Tätä työtä kun tehdään luottamuksen varassa.

Kunnanhallitus koolla 18. helmikuuta

Larsson valittiin marraskuussa 2014 määräaikaiseen työsuhteeseen, joka päättyy ensi lokakuun lopussa. Kirjallinen suostumus merkitsee sitä, että hän on yhtä potentiaalinen hakija kuin muutkin.

Haun jatkoaika ajoitettiin niin, että kunnanhallitus pääsisi valitsemaan haastatteluihin kutsutut kokouksessaan 18. helmikuuta.

Aikaisemmat hakemukset ja suostumus otetaan haussa huomioon.

Luitko tämän: Tammelan kunnanjohtajan paikkaa haki neljä henkilöä – Kalle Larsson jätti kirjallisen suostumuksen jatkaa tehtävässään

Tammelan kunnanjohtajan vakituista virkaa haki määräaikaan mennessä neljä henkilöä. Hakemuksensa jättivät Tampereen hallintosihteeri Matti Kannus, Vantaalla kiinteistönhoidon opettajana toimiva Pertti Meriläinen, Ylöjärven kaupungin vapaa-aikajohtaja Sami Ylipihlaja ja Pudasjärven kaupungin kehittämisjohtaja Jorma Pietiläinen.

Kelpoisuusvaatimuksina ovat ylempi korkeakoulututkinto, johtamiskokemus sekä kunnallistalouden ja -hallinnon tuntemus. FL

Juttua muokattu 24.1. klo 11.05: Seuraavan kunnanhallituksen kokouspäivänmäärä korjattu

Juttua päivitetty 24.1. klo 13.37: Lisätty kunnanjohtaja Kalle Larssonin kommentit.

Lue myös:  Johtajavalinnat mietinnässä Tammelassa – kuntapäättäjät myöntävät tilanteen haasteellisuuden

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic