Lounais-Häme

Haluaisitko onnellisuusoppaaksi turistille? Hae hommiin ensi kesäksi

Visit Finland haluaa opettaa turisteille suomalaista onnea ja kesää käytännössä. Opashaku on parhaillaan käynnissä.
Visit Finland haluaa, että suomalaiset paljastavat turisteille onnellisuuden salat ensi kesänä. Monen matka vie varmasti luontoon. Kuva: Anja Filppula

Visit Finland hakee suomalaisia onnellisuusoppaiksi matkailijoille Rent a Finn -kampanjassa.

Matkailua edistävä organisaatio tavoittelee tavallisia suomalaisia tutustuttamaan matkailijoita meille onnellisuutta tuottaviin tuttuihin kesäaktiviteetteihin ja suomalaiseen kesäelämäntapaan.

– Tarjoamme mielenkiintoista mahdollisuutta ryhtyä suomalaisen luonnon lähettilääksi ja tavata uusia ihmisiä eri kulttuureista, kertoo Business Finlandin kansainvälisen markkinoinnin johtaja Heli Jimenez.

Visit Finland toivoo, että suomalaiset raottavat onnellisuutta synnyttävää luonnonläheistä elämänmenoa ja jakavat rauhoittumisen taitoa.

– Suomessa on jokaiselle määritelty oikeus liikkua luonnossa, ja luonto ja puhdas ulkoilma ovat osa arkea. Ehkä tässä on yksi avain onnellisuuteemme ja sitä haluamme kampanjalla tarjota myös muille, Jimenez lisää.

Yhteisiin aktiviteetteihin voi kuulua esimerkiksi kalastamista, purjehtimista, saunomista, lavatansseja tai vaikka marjastamista henkilön oman kiinnostuksen mukaan.

Kampanjaan valittavat suomalaiset isännät ja emännät eivät ole matkailun ammattilaisia, vaan he ovat tavallisia suomalaisia, jotka ovat rohkeasti valmiita laittamaan oman persoonansa peliin.

He avaavat matkailijoille kotinsa tai kesäpaikkansa muutamien päivien ajaksi.

– Mikä meille on tavallista arkea, voi olla matkailijalle ainutlaatuinen elämys, sanoo kansainvälisen matkailun edistämisestä vastaavan yksikön Visit Finlandin johtaja Paavo Virkkunen.

Miten turisti suhtautuisi jousikvartettiin Torronsuolla?

Suomalaisten isäntien ja emäntien haku on käynnissä Rent a Finn –kampanjan verkkosivuilla.

Oppaaksi voi hakea kuka tahansa. Hakuaika päättyy 12. helmikuuta. Lisätietoja ja haku löytyvät nettiosoitteesta www.rentafinn.com.

Ulkomaisille matkailijoille kohdistettu kansainvälinen markkinointikampanja käynnistyy maaliskuussa.

Valittujen matkailijoiden vierailut toteutetaan kesä-elokuun aikana. FL

Kommentti: Rent a Finn on loistava idea

Matkailu avartaa aina. Erityisen avartavaa reissuilla on, kun paikallinen ihminen opastaa ja kertoo elämästä ja arjen pienistä asioista. He osaavat yleensä vastata myös turistia askarruttaviin kummallisiin kysymyksiin muillakin kuin matkaopasfraaseilla.

Suomi-matkailun samaanirumpua maailmalla lyövä Visit Finland tarjoaa ensi kesänä suomalaisia onnellisuusoppaita kokemuskumppaniksi ulkomailta saapuville.

Idea on loistava. Mikä sen parempaa kuin sukeltaa Pohjolan kesään kanta-asukkaan kintereillä – oli kohteena sitten puhdas järvivesi, hillasuo tai kotikulmien kesätori. Pitääpä harkita.

Vuokrasuomalaiseksi ryhtyminen on win-win-tilanne. Kumpikin saa ja paljon, sillä yleensä turistin kanssa kulkeminen avartaa paikallisenkin näkökulmaa.

Kotimaan Itsestäänselvyys muuttui näkyväksi Amerikan-tätiä kuljettaessani: hopeatukkainen Milja Drew keräsi eteensä tulleet roskat torilta, ettei kaunis maa vaan roskaannu samanlaiseksi kuin hänen kotimaansa.

Johanna Puukka

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat