Lounais-Häme

Haluatko kysyä eläinsuojelusta tai ilmoittaa eläinsuojeluongelmista? Se onnistuu nyt myös chatissa

SEY avaa tänään chat-palvelun, jonka tavoitteena on madaltaa yhteydenoton kynnystä eläinsuojeluasioissa.
Eläinsuojeluosaamiselle on tällä hetkellä kova tarve. Löytöeläinkodit tekevät suojelutyötä paikallisesti, Suomen Eläinsuojeluyhdistys tarjoaa valtakunnallista neuvontaa. Kuva: Tapio Tuomela

Eläinsuojeluneuvontaa on tästä päivästä alkaen tarjolla myös chat-palvelussa. Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto (SEY) avaa tänään uuden kanavan vapaaehtoiselle neuvontatyölle. Palvelun tavoitteena on madaltaa eläinsuojeluasioissa apua tarvitsevien kynnystä ottaa yhteyttä.

Chatissa kysymyksiin vastaavat SEY:n kouluttamat vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat. Palvelu on luottamuksellinen ja maksuton.

Eläinsuojeluneuvonnalle ja -osaamiselle on kova kysyntä. Yhteydenotot eläinsuojeluneuvojiin ovat SEY:n mukaan viime vuosina lisääntyneet. Erityisesti lemmikkieläimiä koskevien ilmoitusten määrä on kasvanut ja tapaukset ovat muuttuneet vakavammiksi.

– Näyttää siltä, että eläinten kärsimys ja hätä ovat lisääntymässä. Tämä näyttäytyy erityisesti lisääntyneinä lemmikkieläimiin liittyvinä ilmoituksina. Samaan aikaan on tiedossa, että eläinsuojeluasiat kiinnostavat ihmisiä yhä enemmän, mikä osaltaan lisää eläinsuojeluyhteydenottoja, sanoo SEYn toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati Pulli tiedotteessa.

SEY:n chat toimii kahtena iltana viikossa, tiistaisin ja torstaisin kello 17–20. SEY aloittaa tällä viikolla myös lahjoittajaneuvonta-chatin, jossa voi kysyä lahjoittamisesta eläinsuojelulle maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 12–14. Chatit löytyvät osoitteesta www.sey.fi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic