Lounais-Häme

Hämäläinen kansanedustaja Timo Heinonen on huolissaan hallituksen suunnitelmista leikata luontokohteilta

Kokoomuksen loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen. Kuva: Viki Salonen
Kokoomuksen loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen. Kuva: Viki Salonen

Kokoomuksen kansanedustajat, valkeakoskelainen Pauli Kiuru ja loppilainen Timo Heinonen ovat huolissaan Antti Rinteen (sd) hallituksen leikkauksista Metsähallituksen Luontopalveluiden rahoitukseen.

Kananedustajien mukaan Rinteen hallitus leikkaa yhteensä lähes 2,8 miljoonaa kansallispuistojen peruskorjaus- ja kehittämisrahoista.

– Edellisen hallituksen aikana rahoitusta lisättiin merkittävästi. Saimme käännettyä luontokohteiden korjausvelan laskuun. Paikkoja on viimeiset neljä vuotta laitettu kuntoon, mutta myös parannettu ja kehitetty koko ajan kasvavat kävijämäärät huomioon ottaen, toteaa Timo Heinonen, joka vastasi kokonaisuudesta viime hallituskaudella eduskunnassa Valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtajana.

”Liesjärvellä ja Torronsuolla saatu paljon aikaan”

Kokoomuksen kansanedustajat toivovatkin, että hallitus arvioi tilannetta vielä uudelleen. Heidän mukaansa työt ovat jäämässä monessa kansallispuistossa kesken.

– Olen tyytyväinen, että pystyimme lisäämään vielä joulukuussa tälle vuodelle rahaa moneen kansallispuistoon. Esimerkiksi Liesjärvellä ja Torronsuolla on saatu paljon tällä rahalla aikaan, toteaa Heinonen.

– Vastaavasti Pirkanmaan kohteissa Helvetinjärvellä ja Seitsemisessä on paljon vireillä korjauksia ja myös toimivaa yhteistyötä yrittäjien kanssa. Tätä työtä kansallispuistojen ja kävijöiden parhaaksi on jatkettava, Kiuru jatkaa.

Hyvinvointihyöty kävijälle on 100 euroa

Kansanedustajat muistuttavat, että jokainen käynti kansallispuistossa tuo kävijälleen sadan euron hyvinvointihyödyn. Kansallispuistojen kävijämäärät ovat kasvaneet merkittävästi viime vuosina. Vuonna 2018 yksin kansallispuistoissa kävi lähes 3,2 miljoonaa ihmistä. Nykyisin Suomessa on 40 kansallispuistoa. Kaiken kaikkiaan Metsähallituksen Luontopalvelujen kohteissa kävi viime vuonna lähes seitsemän miljoonaa ihmistä.

Uusimmat

Fingerpori

comic