Lounais-Häme

Hämäläinen menee ihon alle

Jääkiekko

Forssa

FPS:llä on edessä kauden tärkeimmät pelit. Joukkue kohtaa Suomi-sarjan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella liminkalaisen AIK:n.

Vaikka AIK jäi runkosarjassa pykälällä FPS:n taakse, vastassa on vaikea vastustaja. AIK vei joukkueiden molemmat kohtaamiset runkosarjassa nimiinsä.

– AIK on tosi kova puolustamaan. Emme päässeet runkosarjan peleissä niitä vastaan oikein tekopaikoille. Pitää keksiä, miten murramme puolustuksen, kertoo vahvan kauden FPS:ssä pelannut hyökkääjä Juuso Hämäläinen.

Hämäläisellä on jo mielessä lääke, millä tiukkaa AIK-puolustusta voi horjuttaa.

– Meidän täytyy nopeuttaa lähtöjä omista. Sen avulla pääsemme ylivoimahyökkäyksiin.

Itseltään Hämäläinen odottaa samankaltaista vahvaa panosta kuin runkosarjassa.

– Haluan tehdä kaikkeni mitä pystyn joukkueen eteen. Tykkään pelata fyysisesti, taklata ja ärsyttää vastustajaa sääntöjen puitteissa. Ja olisihan se kiva, jos niitä pisteitäkin tulisi, Hämäläinen kertoo.

21-vuotias Hämäläinen on ollut FPS:n kauden yllättäjiä. Vaikka miehellä on A-junnujen SM-hopea HPK:sta muutaman vuoden takaa, ei hänelle ollut suuria odotuksia.

Hämäläinen kärsi viimeisinä junnuvuosinaan pahoista loukkaantumista, joten pelit ja tehot HPK:ssa jäivät vähiin. FPS:stä hän sai paikan try outin kautta.

Tällä kaudella mies on fyysisestä pelityylistään huolimatta pysynyt ehjänä, ja se on näkynyt. Aina joukkueen eteen pelaava Hämäläinen on saanut FPS-luotsi Asko Rantaselta paljon peliaikaa ja vastuuta myös erikoistilanteissa.

Tehojakin on löytynyt, sillä Hämäläinen takoi runkosarjassa 32 ottelussa pisteet 17+19=36. Noilla lukemilla hän oli joukkueensa pistepörssin kakkonen kapteeni Jukka-Pekka Kurteliuksen jälkeen.

– En osannut odottaa ainakaan noin paljon pisteitä, mutta olen saanut kivasti vastuuta ja päässyt pelaamaan paljon ylivoimaa. Ja saanut pelata hyvien ketjukavereiden rinnalla.

Hämäläinen asuu Hämeenlinnassa, käy töissä pääkaupunkiseudulla ja pelaa Forssassa. Yhtälö on raskas, mutta toimiva. Virtaa riittää.

– Pelaaminen maistuu, jaksaminen ei ole ongelma. Ja päivät tulevat koko ajan valoisammiksi, joten ajaminen helpottuu, mies vakuuttaa.

Lähiviikot Hämäläinen keskittyy Suomi-sarjan pudotuspeleihin ja mahdollisiin Mestis-karsintoihin. Vasta sen jälkeen mietitään jatkoa.

– Tietysti se olisi kiva päästä pelaamaan Mestistä, nyt kun paikat ovat kunnossa ja pelikin kulkee.

Hämäläisen vahvuuksia ovat fyysisyys ja taistelutahto. Mies pelaa joukkueen eteen, eikä karta likaista työtä. Tehojakin löytyy.

Peliä Hämäläinen haluaa oppia lukemaan paremmin. Hän kaipaa myös lisää liikettä, mutta sitä saa salilta ja lenkkipoluilta.

 

FPS-hyökkääjä Juuso Hämäläinen
21 vuotta, 180 senttiä, 85 kiloa.Syntynyt Helsingissä, asuu Hämeenlinnassa. Oma toiminimi, käy rakennusalan töissä pääkaupunkiseudulla.Kasvattajaseura Etelä-Vantaan Urheilijat.Pelannut myös Karhu-Kissoissa ja ja HPK:ssa, jossa sai A-nuorten SM-hopeaa kaudella 2014–15.Suomi-sarjan runkosarjassa FPS:ssä kuluvalla kaudella 32 pelissä pisteet 17+19=36.Tavoitteena päästä pelaamaan Mestistä.Harrastaa kesäisin golfia, jossa tasoitus 12.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti