Lounais-Häme Urjala

Hämäläinen vappu houkutteli urjalalaiset myöhäiselle vappupiknikille

Urjalassa vietettiin lauantaina vappu-picknickiä hämäläisittäin, muutama kuukausi myöhässä.
Hämäläinen vappu houkutteli Matti Kivistön (vas.) seurueineen laittamaan grillin kuumaksi. Terhi Källi (oik.) tarjoili Maarit Puljulle ja Satu Sarinille perunalastuja. Kuva: Tapio Tuomela
Hämäläinen vappu houkutteli Matti Kivistön (vas.) seurueineen laittamaan grillin kuumaksi. Terhi Källi (oik.) tarjoili Maarit Puljulle ja Satu Sarinille perunalastuja. Kuva: Tapio Tuomela

Marjaana Lipsonen levittää vilttiä Urjalan kunnanviraston läheisyydessä sijaitsevalle nurmialueelle. Hänen miehensä Jouko Lipsonen nostelee piknik-liinan päälle liudan kesäisiä herkkuja: suklaaleivonnaisia, itse tehty marjapiirakka, tuoreita marjoja sekä kahvia. Virvokkeeksi pariskunta on varannut punaviiniä ja alkoholitonta olutta. Lipsosten Hämäläinen vappu voi alkaa.

Lipsosten pariskunta kuuli piknik-tapahtumasta sukulaisen kautta. Urjala on heille ennestään tuttu paikka, sillä heillä on kesämökki kunnan alueella.

– Urjala on myös entinen kotikuntani. Toivon, että tapaan piknikin aikana vanhoja koulukavereitani ja muita tuttuja urjalalaisia. Tällainen tapahtuma on juuri sopiva paikka vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa, Marjaana Lipsonen sanoo.

Jouko Lipsonen puolestaan odotti piknik-tapahtumalta kunnon vapputunnelmaa. Lisäksi pariskuntaa kiinnostivat musiikkiesitykset, joita tapahtuman ohjelmaan kuului.

– Asumme Hyvinkäällä ja siellä piknik-kulttuuri ei ole ottanut tuulta siipiensä alle. Olisi upeaa, jos Urjalassa päästäisiin kunnon vappumeininkiin elokuun kunniaksi, hän naurahtaa.

 

Urjalan yhteinen picknick-tapahtuma, Hämäläinen vappu, järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran. Silloin tapahtumalla haluttiin juhlistaa 150 vuotta täyttävää Urjalan kuntaa. Vaikka pyöreät vuodet on jo juhlittu, tapahtuma jäi elämään. Syynä siihen oli yleisön toive uudelleen järjestämisestä.

– Haluamme houkutella Hämäläisen vapun avulla nuoria aikuisia mukaan kunnassa järjestettäviin tapahtumiin. Hämeessä kun ollaan, myös vappua voidaan juhlia pari kuukautta myöhässä. Tapahtumassa juhlistetaan samalla myös mökkikauden päättäjäisiä, tapahtuman vastaava, elinkeinoasiamies Satu Sarin kertoo.

Viime vuonna hämäläistä vappupiknikkiä vietettiin Urjalan urheilukentällä. Tapahtuman jatkosta Sarin ei vielä ole täysin varma.

– Tapahtuman jatkuvuus on kiinni sen suosiosta. Tämänkaltaiset tapahtumat ovat kunnan kannalta eräänlainen yhteisöllisyyden liima, jonka avulla luodaan myös pitovoimaa, Sarin pohtii.

Nurmikentän laidalle on noussut myös keltaisella päivänvarjolla varustettu piknikkipöytä. Koko komeuden kruunaa grilli, johon Matti Kivistö on juuri laittanut makkarat paistumaan. Lisäksi tarjolla on perunalastuja ja muita naposteltavia. Vihtiläinen Kivistö on tullut viettämään myöhäistä vappua Urjalaan ystäviensä kutsumana.

Kivistön seurueeseen kuuluva tamperelainen Terhi Källi on tullut nauttimaan piknikiin leppoisasta ajasta, sillä yleensä Urjalassa vietetty aika kuluu töiden merkeissä.

– Tänä kesänä olemme käyneet lasten kanssa monta kertaa piknikillä, Källi summaa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

30.3.2020

Uusimmat