Lounais-Häme Hämeenlinna

Hämäläismiehet keksivät tarinan ammuskelusta ja yrittivät huijata poliisia saapumaan ryminällä

Lammilaismiehet keksivät tarinan ammuskelusta.
Lounais-Suomen poliisi on aloittanut Harjavallassa aamuyöllä sattuneen puukotuksen esitutkinnan. Kuvituskuva. Kuva: Tomi Vuokola
Kuvituskuva. Kuva: Tomi Vuokola

Kahden lammilaismiehen epäillään syyllistyneen perättömään vaarailmoitukseen soittelemalla hätäkeskukseen aiheettomia puheluita.

Miehet saivat sunnuntain ja maanantain välisenä yönä idean kehittää tarinan ammuskelusta, jonka perusteella poliisi saisi hälytyksen paikalle. Miesten ajatuksena oli kuvata poliisin saapuminen ja välittää tapahtumista live-kuvaa sosiaalisessa mediassa.

Suunnitelma meni mönkään, sillä poliisi kävi hakemassa molemmat miehet poliisivankilaan Hämeenlinnaan ja heidän käytössään olleet laitteet takavarikoitiin.

Rikosylikomisario Riku Vihtilä Hämeen poliisista kertoo, että poliisi pääsi miesten ja tehtävän luonteen jäljille nopeasti. Esimerkiksi vaarallisia tilanteita varten poliisilaitokselle hankittua, panssaroitua Hevi-ajoneuvoa ei otettu käyttöön.

– Sanotaanko niin, että poliisikin osaa käyttää tietotekniikkaa, Vihtilä kuvaa tehtävän todellisen luonteen selvittämistä.

Asialla olivat aikuiset, vuosina 1977 ja 1991 syntyneet miehet. Vihtilä toteaa tempaukseen ja miesten tarinan olleen laadultaan sellainen, että poliisi suhtautuu siihen äärimmäisen vakavasti.

Perättömästä vaarailmoituksesta säädetty ankarin rangaistus on vuosi vankeutta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic