Lounais-Häme

Häme kutsuu kyläilemään – Puutarhojen lisäksi heinäkuussa aukeavat kotien ovet

Häme saa oman kyläilypäivän
Hämäläisten virallinen kyläilypäivä on 5. heinäkuuta. Kuvituskuva. Kuva: Juhani Salo
Hämäläisten virallinen kyläilypäivä on 5. heinäkuuta. Kuvituskuva. Kuva: Juhani Salo

Häme saa tulevana kesänä oman, uuden avoimien ovien päivän, jota vietetään sunnuntaina 5. heinäkuuta.

Poikkea meille! on tapahtuma, jolloin kuka tahansa voi kutsua ihmisiä kylään. Tavoitteena on, että mielenkiintoiset vanhat rakennukset ja kivasti sisustetut kodit avaavat ovensa sekä persoonalliset puutarhat porttinsa.

Tapahtumapäivänä voi järjestää pop up –kahvilan omalla pihalla tai kokata kylälounaan kylätalolla. Kutsuja määrittelee itse tapahtumansa sisällön ja kellonajat, jolloin vieraat ovat tervetulleita.

Päivämäärä on sama kuin valtakunnallisella ja suositulla Avoimet puutarhat-tapahtumalla, jotta puutarhaharrastajat voivat halutessaan ilmoittautua molempiin ja saada kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Tapahtumalla ei ole erillistä järjestäjää, vaan se on ravintolapäivän ja siivouspäivän kaltainen yhteisöllisesti toteutettava päivä.

Ajatus Hämeen omasta avoimien ovien päivästä virisi Hämeenlinnan seudun yhdistysten ja kuntien SILTA-yhteistyöverkostossa ja tapahtuman kotipesä luotiinkin koko Hämeen kattavalle meidanhame.fi –sivustolle.

Mukaan ilmoittautuneet kohteet tulevat löytymään osoitteesta meidanhame.fi/poikkeameille. Ilmoittautuminen tapahtumaan on jo avattu samassa osoitteessa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic