Lounais-Häme

Häme tiiviimmin mukaan Järvi-Suomen suuralueyhteistyöhön – Visiona haluttava, rentouttava ja kansainvälinen matkakohde

Suomi valittiin hiljattain vuoden 2019 parhaaksi luontomatkakohteeksi. Torronsuo on yksi Lounais-Hämeen suosituimmista luontokohteista. Kuva: Tapio Tuomela
Suomi valittiin hiljattain vuoden 2019 parhaaksi luontomatkakohteeksi. Torronsuo on yksi Lounais-Hämeen suosituimmista luontokohteista. Kuva: Tapio Tuomela

Järvi-Suomen yhdeksän maakuntaa ja matkailutoimijaa, Häme mukaan lukien, ovat allekirjoittaneet julistuksen Visit Finlandin ja Järvi-Suomen suuralueyhteistyön lujittamisesta ja sitoutumisesta yhteisesti sovittuihin matkailun edistämisen tavoitteisiin.

– Työtä on tähän asti tehty erikseen itäisen, läntisen sekä pohjoisen Järvi-Suomen osalta. Kansainvälisen matkailijan näkökulmasta maakuntien rajoilla ei kuitenkaan ole minkäänlaista merkitystä ja tavoitteenamme onkin kehittää, myydä ja markkinoida yhtä yhteistä Lakelandia Suomesta, Visit Finlandin Järvi-Suomen suuraluekoordinaattori Anne Lind kertoo Business Finlandin tiedotteessa.

Business Finlandin matkailua edistävä Visit Finland kehittää ja markkinoi Suomen matkailua neljänä strategisesti profiloituna suuralueena: Järvi-Suomi, saaristo- ja rannikkoalueet, Helsinki sekä Lappi.

Järvi-Suomen kanssa suuralueyhteistyö käynnistyi vuonna 2017. Kansainvälisillä markkinoilla Järvi-Suomi esiintyy yhteisen Lakeland – The Heart of Finland -brändin alla.

 

Visit Finlandin ja Järvi-Suomen toimijoiden yhteinen visio on, että Järvi-Suomi on haluttava, rentouttava, ympärivuotinen ja kansainvälisesti tunnettu matkakohde. Kaikkien neljän suuralueen on tarkoitus tehdä yhdessä Suomesta Pohjoismaiden johtavan matkailumaa.

Yhteistyön vahvistaminen osuu otolliseen ajankohtaan, sillä Suomi valittiin äskettäin vuoden 2019 maailman parhaaksi luontomatkakohteeksi yli sadan maan joukosta. Tästä tunnustuksesta yritetään ottaa kaikki hyöty irti myös Hämeessä.

Visit Finlandin kanssa tehtävä yhteistyö tuo Hämeen matkailumarkkinointiin resursseja ja mahdollistaa laajemman näkyvyyden.

 

Maailman parhaana luontomatkailukohteena Suomi sai kiitosta muun muassa kauniista luonnonmaisemista ja luonnonsuojelusta sekä ympäristön kestävyydestä.

Hämeessä luontomatkailuun liittyvää osaamista on viritelty monipuolisesti eri hankkeissa: Metsähallituksen hankkeessa kunnostetaan Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistoja sekä Hämeen Ilvesreittiä ja Evon retkeilyalueita, DigiTrail ja Tavastia Blueways -hankkeissa nostetaan esiin luontomatkailureittejä ja -palveluita ja Western Lakeland -hankkeessa tuetaan aktiivisesti Visit Finlandin Lakeland -teemojen kansainvälistä markkinointia.

– Meillä on vielä paljon tekemistä aitojen hämäläisten kohteiden ja palveluiden nostamisessa esiin. Tätä työtä tehdään aktiivisesti yhteistyössä maakunnan kaupunkien ja kuntien, Elinvoimaa Hämeeseen ry:n, yrittäjien ja yhdistysten kanssa, kertoo aluekehitysasiantuntija Minna Takala Hämeen liitosta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic