Lounais-Häme

Hämeen ely-keskus avaa taas rahakirstunsa – avustusta esimerkiksi vesistöjen kunnostukseen

Hämeen ely-keskuksen harkinnanvaraisen avustuksen haku alkaa jälleen. Avustusta tulee hakea marraskuun loppuun mennessä.

Avustuksia myönnetään esimerkiksi rakennusperinnön hoitoon, saariston ympäristönhoitoon, pohjavesialueiden suojelusuunnitelmiin, haja-asutusalueiden jätevesineuvontaan, vesistöjen kunnostuksiin ja vesien hoitoon sekä vesitalouteen ja vesiluonnonvarojen kestävään käyttöön.

Hämeessä asuvat voivat hakea avustuksia myös Pohjois-Savon ely-keskuksesta kalataloudellisiin kunnostuksiin ja Keski-Suomen elystä ympäristökasvatus- ja valistushankkeille.

Hämeen ely-keskuksen luonnonvarayksikön päällikön Harri Mäkelän mukaan Forssan seudulta on tullut hakemuksia erityisesti vesistöjen kunnostuksiin liittyen. Tammelan suojeluyhdistykset ovat olleet vuosien ajan aktiivisia hakijoita. Myös haja-asutusalueiden jätevesineuvontaan on haettu runsaasti tukea Forssan seudulla.

Ely-keskuksen välittämät kansalliset tuet on tarkoitettu yksityishenkilöitä suuremmille yhteisöille, kuten yhdistyksille, oppilaitoksille ja jossakin määrin myös yrityksille.

– Tämä avustus on taas yksi hyvä esimerkki siitä, että rahaa kyllä riittää maailmassa, kunhan tekee hyvän hakemuksen, Harri Mäkelä sanoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic