Lounais-Häme

Hämeen ely-keskus myönsi Kanta-Hämeessä avustusta viidelle yksityishenkilölle

Avustuksia jaettiin yhteensä 19 500 euroa.
Kuva: Anja Filppula
Kuva: Anja Filppula

Kanta-Hämeestä avustuksia haettiin 13 kohteelle, joista viidelle kohteelle myönnettiin yhteensä 19 500 euroa.

Päijät-Hämeestä hakemuksia saapui 15 kappaletta ja hoitoavustusta myönnettiin 32500 eurolla.

Hämeen ely-keskus asetti etusijalle kohteet, jotka sijaitsevat valtakunnallisesti arvokkaassa rakennetussa kulttuuriympäristössä ja joiden korjaussuunnitelma on selkeästi avustuksen tavoitteita tukeva.

Valinnassa pyrittiin lisäksi tuen vaikuttavuuteen siten, että joukossa on keskenään erilaisia kohteita käyttötarkoituksen, iän ja rakennustyypin osalta, ja että tuki kohdentuu alueellisesti mahdollisimman tasaisesti koko maakuntaan.

Hämeenlinnan Kalvolassa Niina Hietalahti sai 4000 euroa asuinrakennuksen tiilikaton kunnostamiseen alku-peräistä vastaavalla katteella, savupiippujen kunnostamiseen sekä katon tuuletuksen rakentamiseen.

Riihimäellä Jarno Metsolalle myönnettiin 4000 euroa vanhan paloaseman tiilikaton kunnostamiseen ja piha-alueen palauttamiseksi alkuperäiseen kuntoon.

Riihimäellä Matti Valtonen sai 3000 euroa hoitoavustusta asuinrakennuksen kunnostamiseen ja seinien punamultamaalauksen uusimiseen.

Vuoden 2018 määrärahoista rakennusperinnön hoitoavustusta myönnettiin kahdelle kantahämäläiselle kohteelle.

Asunto Oy Hämeenlinnan Pikkutori sai asunto-osakeyhtiön rakennusten kunnostamiseen 5 000 euroa. Hauholaisille Outi ja Jorma Jäntille myönnettiin vapaa-ajan asunnon kunnostamiseen 3 500 euroa.

Rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain mukaan yksityiset omistajat ja rakennusperinnön hoitoa edistävät yhteisöt voivat hakea harkinnanvaraista avustusta rakennusperinnön hoitoon ely-keskuksesta. HäSa

Uusimmat

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic