Lounais-Häme Lounais-Häme

Hämeen Elyltä avustuksia vesistöjenhoitoon – Tammelassa päästään niittämään kolmea kohdetta

Hämeen Ely-keskus myönsi Kanta-Hämeeseen hanketukea yli 600 000 euroa.
Tammelan kunta saa Hämeen Ely-keskukselta avustusta sekä Pyhäjärven että Kuivajärven vesikasvillisuuden niittoihin. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tammelan kunta saa Hämeen Ely-keskukselta avustusta sekä Pyhäjärven että Kuivajärven vesikasvillisuuden niittoihin. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Hämeen Ely-keskus on myöntänyt lähes 1,4 miljoonaa euroa avustuksia vesien- ja merenhoidon toteutusta ja tulvariskien hallintaa palveleviin hankkeisiin Kanta- ja Päijät-Hämeessä.

Kanta-Hämeen alueelle avustuksia kohdennetaan noin 616 000 euroa ja sitä saa 15 hanketta.

Lounais-Hämeeseen tukea myönnettiin Tammelaan kahdelle niittokohteelle: Tammelan kunta saa avustusta Tammelan Pyhäjärven ja Kuivajärven vesikasvillisuuden niittoihin ja Pitkäjärven-Lautaportaanjärven suojeluyhdistys ry Pitkäjärven-Lautaportaanjärven niittoihin.

Ainakin 25 järven ja joen tila paranee

Avustettavilla hankkeilla parannetaan ainakin 25 järven ja joen tilaa sekä toteutetaan tulvariskien hallintasuunnitelman toimia valtakunnallisestikin merkittävällä tulvariskialueella.

Avustusten pääpaino on vesienhoitosuunnitelmien toimeenpanoa edistävissä pintavesien kunnostushankkeissa. Avustusta on myönnetty ensisijaisesti tyydyttävässä tai välttävässä tilassa olevien vesien tilan parantamiseen.

Lisäksi avustuksilla edistetään hyvässä ekologisessa tilassa olevien vesistöjen tilan säilymistä ja tuetaan luonnonsuojelullisesti arvokkaiden vesistöjen monimuotoisuutta.

Avustukset mahdollistavat myös Vantaanjoen vesistöalueen tulvariskien hallintasuunnitelman mukaisten toimenpiteiden toteuttamisen.

Uusimmat

Fingerpori

comic