Lounais-Häme Tammela

Hämeen Härkätiellä pääsee tarinoiden digireitille – keskivaikea pyöräreitti Tammelan Letkulta Hämeen linnaan

Keskivaikea pyöräreitti Tammelan Letkulta Hämeen linnaan
Hämeen Härkätien pyöräreitti kulkee Tammelan Kivilammin torpan päärakennuksen ja aitan välistä. Kuva: AF anja filppula

Hämeen Härkätien matkailun edistäminen etenee. Historiallinen Hämeen linnan ja Turun linnan yhdistävä tie on saanut noin 70 kilometrin matkalle digioppaan.

Sovellus on kehitetty polkupyörällä liikkuvan matkailijan iloksi, hyödyksi ja tueksi. Reitti alkaa Tammelan Letkun kylästä ja kulkee Hämeen Härkätietä pitkin Hämeen Luontokeskuksen Eerikkilän Urheiluopiston ja Portaan maisemien ja palveluiden läpi.

Kauniiden kylien ketju jatkuu Räyskälän, Vojakkalan, Nummenkylän sekä Lietsan läpi Renkoon. Rengosta matka jatkuu Hämeenlinnaan metsien ja satunnaisten maatilojen reunustamaa maantietä.

Sovelluksen opastama reitti päättyy Hämeen linnan porttien edustalle. Reitin voi ajaa myös Hämeenlinnasta Letkulle.

Kokeneelle pyöräilijälle

Reitti on Digitrailin arvion mukaan keskivaikea, mutta hyvällä pyörällä matka sujuu vaivattomasti. Reitti soveltuu kokeneemmille pyöräilijöille.

Reitin pohja on joko hiekkatietä tai asvalttia, joten liikkuminen on helppoa. Hiekkatien osuudet saattavat olla paikoitellen kuoppaisia. Liikenne on pienemmillä teillä hiljaista, joten ajaminen on mukavaa ja turvallista.

Hämeen Härkätietä ja Kanta-Hämettä markkinoidaan pyörämatkailijoille hyvällä ja keskeisellä sijainnilla. Esittelyssä korostetaan, että Kanta-Hämeeseen on helppo tulla Suomen suurimmista kaupungeista.

Sivusto esittelee eritasoisia luontoreittejä patikointiin, pyöräilyyn sekä kauniita järvireittejä melontaan. Reittien yhteydessä olevien kuvauksien ja luokituksien avulla on helppo valita sopivin kohde luontoelämykselle Kanta-Hämeessä.

Retkeilijän navigaattori

DigiTrail -mobiilisovellus toimii reiteillä navigaattorin tavoin ja madaltaa kynnystä lähteä tutustumaan luontokohteisiin. Sovellus opastaa kulkijaa metsässä, kertoo lähellä sijaitsevista palveluista ja nähtävyyksistä.

Lisäksi se antaa mielenkiintoista tietoa muun muassa alueen historiasta ja tarinoista sekä aktivoi käyttäjäänsä erilaisilla teemoilla.

Ilmaisen sovelluksen voit ladata Android-mobiililaitteelle Google Play Storesta.

DigiTrail on Hämeen ELY-keskuksen rahoittama Euroopan maatalousrahaston hanke, joka päättyy kesäkuussa 2019.

Hankkeessa kehitetään Kanta-Hämeen luontoreittien saavutettavuutta ja näkyvyyttä digitaalisuuden keinoin. Projektissa kehitetään luontoreitistöt Härkätie-retken lisäksi Aulangolle, Evolle, Tammelaan ja Lopelle. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic