Lounais-Häme Hämeenlinna

Hämeen kauppakamarilta 100 000 euroa HAMKille – lahjoitus myös Lappeenrannan–Lahden teknilliselle yliopistolle

Arkistokuva: Lassi Puhtimäki.

Hämeen kauppakamarin hallitus lahjoittaa juhlarahastostaan 200 000 euroa Hämeen ammattikorkeakoululle (HAMK) ja Lappeenrannan–Lahden teknilliselle yliopistolle (LUT).

– Ensi vuosi on Hämeen kauppakamarin 80-vuotisjuhlavuosi, ja lahjoituksilla rahoitetaan Hämeen ammattikorkeakoulun tutkijayliopettajien työtä ja Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston viisivuotista professuuria, Hämeen kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Pekka Vihma kertoo.

Lahjoituksesta 50 000 euroa suunnataan Hämeen ammattikorkeakoulun HAMK Bio tutkimusyksikön Kestävä biotalous -tutkijayliopettajan työn rahoitukseen ja toinen 50 000 euroa HAMK Smart tutkimusyksikön Älykkäät ratkaisut -tutkijayliopettajan työn rahoitukseen.

Lisäksi Hämeen kauppakamarin lahjoituksesta 100 000 euroa suunnataan Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston Markkinointi, kuluttajakäyttäytyminen digitaalisessa ympäristössä -professuurin rahoitukseen.

Kauppakamarin tarkoituksena on tukea lahjoituksilla alueensa yritysten osaavan työvoiman saatavuutta.

– Alueellamme tarvitaan digitalisaation ja kiertotalouden osaajia. Kiertotalous ja alustatalouden teknologiaratkaisut, kuten IoT:n ja big data, ovat sekä Kanta-Hämeessä että Päijät-Hämeessä sijaitsevien yritysten vahvoja toimialoja ja tarvitsemme uudenlaista osaamista myös markkinointityöhön ja tulevaisuuden varalle, Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen toteaa.

Vihma kertoo kauppakamarin hallituksen haluavan seurata viidenvuoden ajan lahjoitusten vaikuttavuutta alueen yritystoimintaan ja uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin.

– Odotamme vuosittain saavamme tutkijayliopettajien ja professorin tutkimustuloksista sekä kehitysideoista tietoa kauppakamarin eri tapahtumissa.

Juhlarahaston lahjoitukset luovutettiin Hämeen kauppakamarin kevätkokouksessa Lahdessa tiistaina. FL