Lounais-Häme Häme

Hämeen kauppakamarille tuhannes jäsen – Jäsenistön palveluksessa yli puolet kahden maakunnan työvoimasta

"Yritysjäsenten lisäksi vuoden 2019 alusta alkaen ovat kaikki alueemme kunnat ja ammatilliset oppilaitokset olleet Hämeen kauppakamarin jäseninä."
Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen on tyytyväinen kauppakamarin kasvusta. Kuva: Terho Aalto
Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen on tyytyväinen kauppakamarin kasvusta. Kuva: Terho Aalto

Hämeen kauppakamarin jäsenmäärä ylitti tuhannen jäsenen rajapyykin juuri ennen 80-vuotisjuhlavuotta.

– Jäsenistömme yhteenlaskettu liikevaihto vastaa noin puolta koko toimialueemme yritysten liikevaihdosta, ja jäsenistömme palveluksessa on yli puolet maakuntiemme eli Kanta- ja Päijät-Hämeen työvoimasta, Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen kertoo.

Hämeen kauppakamarin tuhannes uusi jäsen on hämeenlinnalainen IT4B Partners oy, joka on IT-palvelutalo.

– Olemme erittäin tyytyväisiä vaikuttavuutemme kasvusta. Yritysjäsenten lisäksi vuoden 2019 alusta alkaen ovat kaikki alueemme kunnat ja ammatilliset oppilaitokset olleet Hämeen kauppakamarin jäseninä, Eerikäinen toteaa.

Osaavan työvoiman saannin turvaaminen

Eerikäisen mukaan Hämeen kauppakamarin toiminnan painopistealueita ovat olleet osaavan työvoiman saannin turvaaminen, oppilaitosyhteistyön tiivistäminen ja vastuullinen yritystoiminta.

– Yhdessä jäsenistömme kanssa olemme vahvistaneet tavoitteiden saavuttamista ja panostukset jatkuvat alkavalla vuosikymmenellä, sanoo Eerikäinen.

Hämeen kauppakamarin eli entisen Lahden kauppakamarin toiminta käynnistyi Lahdessa vuonna 1940. Toiminta-alueena oli nykyisen Päijät-Hämeen alueen lisäksi alueita Loviisaan saakka.

Vuonna 2007 Lahden kauppakamari sekä Hämeenlinnan ja Forssan kaupunkiseuduilla toiminut Hämeen kauppakamari yhdistyivät ja toiminta jatkui Hämeen kauppakamarin nimen alla. Hämeen kauppakamari on nykyisin Suomen kuudenneksi suurin kauppakamari. FL

Lue myös: Hämeen kauppakamarilta 100 000 euroa HAMKille – lahjoitus myös Lappeenrannan–Lahden teknilliselle yliopistolle

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic