Lounais-Häme

Hämeen Kylät ry juhlii kylätoimintaa

Hämeen Kylät ry juhlii 20-vuotistaivaltaan 14. huhtikuuta Nummenkylän kylätalossa, Rengossa. Yhdistys on toiminut 20 vuotta kylien yhdistäjänä, yhteistyöelimenä, joka kokoaa yhteen Kanta-Hämeen kylä- ja asukasyhdistykset. Toiminnan tavoitteena on elävä hämäläinen asumisen ja työnteon maaseutu lähellä luontoa, kauniissa kylissämme.

Hämeen Kylien toiminta käynnistyi rivakasti vuonna 1998 kyläsuunnittelukoulutuksilla sekä yhteistyön rakentamisella. Kyliä ohjattiin yhteistyöhön niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Oppia ja innostusta kylätoimijoille ja asukasyhdistysaktiiveille yhdistys tarjoaa edelleen järjestämällä erilaisia opintoretkiä, koulutuksia, seminaareja ja työpajoja.

Yhdistys laati ensimmäisen maakunnallisen kyläohjelman jo vuonna 2002. Sittemmin koottiin laajalla yhteistyöllä maakunnallinen paikallistoimintaohjelma.

Parhaillaan yhdistyksen Omalta Kylältä Hämeessä -hankkeessa kehitetään uudenlaisia kyläpalveluja ja kumppanuuksia. TriPla-hankkeessa avustetaan yhdistyksiä ja pienyrityksiä työllistämisessä.

 

Juhlan yhteydessä vietetään myös Hämeen kyläpäivää. Juhlassa julkistetaan myös Hämeen Vuoden Kylä 2018 ja Kylätoiminnan tiennäyttäjä. Tarjolla on ohjelmaa, musiikkia, soppalounas ja salaattipöytä, kakkukahvit sekä moniaistinen tila ”Mikä innostaa kylätoiminnassa?”. Soppalounas salaattipöytineen on tarjolla kello 11-13. Ohjelma alkaa kello 13.

Maakuntavaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen tuo Hämeen liiton tervehdyksen ja Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja Petri Rinne kertoo kylätoiminnan ajankohtaisista näkymistä. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Tarjoilun vuoksi ilmoittautuminen etukäteen hkylat@gmail.com tai puh. 050 443 0935.

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti