Lounais-Häme

Hämeen liitto moittii valtiota

Hämeen liiton maakuntahallitus moittii valtion eri toimintojen ja palvelupisteiden liian rajua lakkauttamista lausunnossaan poliisin palvelu- ja toimipisteverkon kehittämisestä.

Lausunnossa todetaan, että ongelmaa on korostanut se, että toimipaikkojen lakkauttamisia on tehty sektoreittain ilman, että vaikutuksia palvelutasoon olisi tarkasteltu kokonaisuutena.

Toisaalta lähipalveluja turvaavan uudenlaisen julkisen hallinnon yhteispalvelumallin kehittämisessä ei ole päästy riittävästi eteenpäin.

Lausunnon mukaan Forssan seudulla tulisi pilotoida yhteispalvelua digataalisia etäyhteyksiä hyödyntäen ensi tilassa, koska Forssasta on lakkautettu viimeeksi käräjäoikeuden kanslia.

Hämeen liitto kirjasi myös kärkiasiat maan hallituksen kehysriihtä varten. Keskeisiin hankkeisiin kuuluu 2-tien kohonetaminen valmiisiin tiesuunnitelmiin ja pidemmällä aikavälillä yhdessä Liikenneviraston kanssa tehtävän palvelutasoselvityksen perusteella.

Helsinki-Forssa-Pori -käytävän kehittäminen avaisi valtakunnallisestikin uutta kasvupotentiaalia.

Forssan seudulle ollaan suuntaamassa merkittäviä bioenergian ja elintarvikealan investointeja, jotka kaipaavat osaltaan liikenneyhteyksien parantamista. 2-tien merkitys korostuu rautatieyhteyden puuttuessa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti