Lounais-Häme

Hämeen luontokeskus siirtyi vauhdikkaasti Eerikkilän aikaan

Uudistunut Hämeen luontokeskus avasi lauantaina ovet kevätkauteen. Ilmeet olivat tutun iloisia ja posket punaisia, mutta luontokeskuksen seinien sisällä on tapahtunut suuria muutoksia.

Palveluntuotanto on siirtynyt Metsähallitukselta Eerikkilä Sport & Outdoor Resortin harteille. Ennallaan ovat palvelupiste ja kahvion paikka, joten luontokeskuksessa on jatkossakin piste, josta retkeilijät saavat tärkeää tietoa alueen luontopalvelumahdollisuuksista.

Sisätilojen suurin muutos koskee entistä näyttelytilaa, joka on muutettu monitoimitilaksi. Lauantaina tarjolla oli lounasta mutta tila muuttuu erinomaisesti vaikkapa kokous- ja palaverikäyttöön.

 

Jos sisätiloista onkin riisuttu luontoa, Eerikkilän väki on tehnyt kovasti ajatustyötä, jotta luontoliikuntamahdollisuudet saataisiin hyödynnettävä mahdollisimman hyvin.

-Eerikkilä satsaa myös luontokeskuksessa nuorten ja lasten liikuttamiseen. Yritämme saada niin yksilöitä kuin ryhmiä liikkumaan, Hämeen luontokeskuksen palvelupäällikkö Kimmo Teittinen kertoi.

Lauantain ulkoilupäivässä olikin tarjolla yhtä sun toista. Vieraat pääsivät kokeilemaan muun muassa pilkkimistä, lumikenkäilyä, fatbike-ajoa taitoradalla ja tietenkin pulkkamäkeä.

 

Suuri parannus on se, että luontokeskus on auki joka päivä ja myös entistä pidempään. Tämän mahdollistaa luontokeskuksen seinien suojaan siirtynyt luonto- ja eräopaskoulutus.

Opiskelijat ovat perustaneet osuuskunnan, joka pyörittää palvelupistettä ja kahviota.

-On hienoa, että meillä on mahdollisuus esitellä ympäristön luontopalveluja palvelupisteestä käsin, oppaaksi valmistuva Juha Valkamo toteaa. FL

Hämeen luontokeskus on auki arkisin klo 11–18 ja viikonloppuisin klo 12–18.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti