Lounais-Häme

Hämeen nuorille taiteentekijöille biennaali, tänä vuonna teemana on vapaus

Biennaali tuo hämäläiset nuoret kuvataiteilijat yhteen. Arturo Miranda (vas.) ja Janne Hokkanen tutustuivat aikoinaan toisiinsa Hämeen nuorten näyttelyssä. Kuvituskuva. Kuva: Markku Tanni

Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry ja Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX järjestävät keväällä 2019 perinteisen Hämeen nuorten biennaalin. Se on 15–35-vuotiaille taiteen tekijöille suunnattu näyttely.

– Nuorten biennaalin tarkoitus on kannustaa nuoria taiteen tekijöitä ja antaa mahdollisuus vasta uraansa aloitteleville taiteilijoille. Samalla se on katsaus nuoreen hämäläiseen taiteeseen ja nuoriin nouseviin kykyihin ja tuo tuoreutta taiteen maailmaan ja paikalliseen kulttuurielämään, toteaa Riikka Puumalainen Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry:stä.

Hämeen nuorten biennaali on jurytetty näyttely, johon voivat hakea 1984–2004 syntyneet taiteilijat, taiteen harrastajat ja kaikenlaiset taiteen tekijät, jotka asuvat, opiskelevat tai ovat kotoisin Kanta- ja Päijät-Hämeen alueilta.

Näyttelyn juryttää tänä vuonna kuvataiteilija Minttu Saarinen.

Teoksille ei ole tekniikkarajausta, vaan ne voivat edustaa mitä tahansa kuvataiteen lajia aina perinteisimmistä tekniikoista nykyaikaisempiin taiteen muotoihin.

Näyttelyllä on sen sijaan teema.

– Tämän vuoden teema on vapaus. Aiheena se on vapaasti tulkittavissa ja toivottavasti kirvoittaa nuorten erilaisia näkemyksiä vapaudesta ja siivittää taiteellista ilmaisua.

Näyttely pidetään toistaiseksi viimeistä kertaa Galleria Arxissa 3.–25. huhtikuuta.

Vuonna 1998 ensi kertaa järjestetty biennaali järjestetään aina joka toinen vuosi ja vuoden 2019 biennaali on jo yhdestoista.

Biennaaliin haetaan sähköisesti lähettämällä kuvat näyttelyyn tarjottavista töistä. Niitä voi olla 1-5 kappaletta. Mukaan pitää liittää teosten tiedot ja omat yhteystiedot. Osoite on hmlts.jury@gmail.com ja aikaa on 4. maaliskuuta asti.

Tarkempia tietoja osallistumisesta löytyy Hämeenlinnan Taiteilijaseuran sivuilta.

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic