Lounais-Häme Forssa

Hämeen piirihallitus yksimielisenä: Forssan demarit saavat jakautua

Hämeen Sosialidemokraatit valitsivat Forssassa myös uuden piirihallituksen.
Hämeen Sosialidemokraatit ry:n piirikokous järjestettiin lauantaina Forssan Työväentalolla.

Hämeen Sosialidemokraattien piirihallitus kannattaa päätöstä sosialidemokraattien jakamisesta kahteen yhdistykseen Forssassa. Piirihallitus kannatti lauantain kokouksessaan yksimielisesti esitystä uuden yhdistyksen perustamisesta.

– Lähinnä tässä oli kyse siitä, että kun halutaan perustaa uusi yhdistys, kysytään piirihallituksen näkökantaa siihen, kertoo Hämeen Sosialidemokraattien puheenjohtaja ja Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri.

– Meillä perustuslaissa on määritelty, että ihmisillä on yksityinen kokoontumisvapaus ja päätös tehtiin näillä perusteilla. Emme rupea taistelemaan perustuslakia vastaan.

Lopullisen päätöksen asiassa tekee ensi torstaina SDP:n puoluehallitus, mutta se noudattaa yleensä piirihallitusten kantaa.

 

Lue myös: Jakaantuvatko demarit kahteen yhdistykseen Forssassa? Lopullinen päätös saadaan ensi viikolla

 

Prosessi demareiden jakautumisesta kahteen yhdistykseen käynnistyi Forssassa, kun joukko forssalaisia sosialidemokraatteja päätti erota Forssan Työväenyhdistyksestä.

Kaupunginvaltuutetuista lähtijöiden joukossa ovat uuden yhdistyksen puheenjohtaja Jouni Mäkelä sekä Ritva Aho, Emmi Lintonen, Kaija-Leena Niemi, Eino Järvinen, Vesa Niininen ja Tomi Karlsson.

Uuden yhdistyksen työnimenä on Forssan demarit ry.

 

Kokouksessa valittiin piirihallitukseen yksimielisesti seuraavat jäsenet: Niina Saarinen (Orimattila), Paavali Kärkkäinen (Lahti), Marko Saikkonen (Loppi), Heidi Leinonen (Hämeenlinna), Matti Tanskanen (Hartola), Mikko Vahlman (Hattula), Outi Laitinen (Janakkala), Harri Rummukainen (Lahti), Minna Lax (Jokioinen) ja Matti Uutela (Forssa).

Varajäseniksi valittiin yksimielisesti Seija Kasurinen (Heinola), Mari Kurisjärvi (Hollola), Elias Perttula (Riihimäki), Emma Nurminen (Hämeenlinna) ja Kaisa Lepola (Forssa).

Piirihallituksen puheenjohtajaksi valittiin Miia Nahkuri Riihimäeltä, 1. varapuheenjohtajaksi Heikki Moilanen Lahdesta ja 2. varapuheenjohtajaksi Sami Salminen Heinolasta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic