Lounais-Häme

Hämeen poliisi selvitti: Väärä tieto putkaan menehtyneen henkilöllisyydestä lähti liikkeelle järkytyksen vuoksi

Hämeen poliisi selvitti miksi väärät omaiset saivat tiedon kuolemasta.
Hämeen poliisilaitoksen mukaan asiassa ei ole syytä epäillä henkilökuntaa rikoksesta.

Työntekijän järkytys on paljastunut syyksi siihen, miksi poliisi vei väärille omaisille erehdyksessä tiedon 21. syyskuuta Lahdessa tapahtuneessa kuolemantapauksessa. Hämeen pääpoliisiaseman säilytystiloissa menehtyi henkilö.

– Tähän erehdykseen on ollut myötävaikuttamassa kuolemantapauksen virkamiehelle aiheuttama järkytys, toteaa Hämeen poliisilaitos tiedotteessaan.

Väärä tieto oikaistiin samana iltana heti kun se oli havaittu. Hämeen poliisilaitos on selvittänyt syyskuisen illan tapahtumia.

Hämeen poliisilaitoksen mukaan asiassa ei ole syytä epäillä henkilökuntaa rikoksesta.

 

Hämeen poliisilaitos toteaa, että sen on jatkossa varmistettava, että traumaattisen tapahtuman kokenut virkamies irrotetaan riittäväksi ajaksi tehtävistään välittömästi. Näin huolehditaan siitä, ettei traumaattinen kokemus vaikuta työtehtävien hoitoon.

Poliisilaitos aikoo myös lisäksi tarkentaa kuolinviestitilanteen ohjeistusta niin, ettei henkilöerehdyksiä vastaisuudessa tapahdu.

Syyttäjä johtaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksessa tehtävää kuolemantapauksen tutkintaa. Syyttäjä tutkii myös sen antaako virheellisesti viety kuolinviesti aihetta toimenpiteisiin. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti