Lounais-Häme Forssa

Hämeen poliisi: Suomalaismies aikoi sabotoida Norjan viestijoukkuetta hiihdon MM-kisoissa

32-vuotias mies oli kirjoittanut Facebookissa, että hän voisi tuhota norjalaisjoukkueen suorituksen. Arkistokuva: Jani Suhonen
32-vuotias mies oli kirjoittanut Facebookissa, että hän voisi tuhota norjalaisjoukkueen suorituksen. Arkistokuva: Jani Suhonen

Norjalaisen hiihtäjän edesottamuksista suuttunut 32-vuotias keskisuomalaismies aikoi sabotoida Norjan viestijoukkueen suoritusta Lahden MM-hiihdoissa vuonna 2017.

Hämeen poliisin mukaan 32-vuotias mies oli kirjoittanut Facebookissa, että hän voisi tuhota norjalaisjoukkueen suorituksen esimerkiksi menemällä hiihtäjän eteen ladulla.

Poliisi otti miehen kiinni maaliskuun 2. päivänä vuonna 2017. Kuulusteluissa mies kertoi, ettei hän aikonut oikeasti toteuttaa uhkauksiaan.

Asiaa tutkittiin laittomana uhkauksena, mutta syyttäjä teki asiassa esitutkinnan rajoittamispäätöksen, eikä asia koskaan edennyt tuomioistuimeen asti.

 

Hämeen poliisi tiedotti tapauksesta keskiviikkona sen jälkeen, kun MTV:n Rikospaikka-ohjelma kertoi Lahden seudulla asuneen alaikäisen suomalaispojan suunnitelleen mahdollista terrori-iskua Lahden MM-kisoihin.

Hämeen poliisin mukaan sillä ei ollut tietoa tästä uhkauksesta, jonka tutkinnasta vastasivat suojelupoliisi ja keskusrikospoliisi. Suomen viranomaiset saivat tiedon pojan tekemistä uhkauksista Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaisilta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti