Lounais-Häme

Hämeen poliisi teki Suomen suurimman ekstaasitakavarikon osana UB-operaatiota

Hämeen poliisi ja Tulli tekivät useita merkittäviä huumetakavarikoita rikollisjärjestö United Brotherhoodiin liittyneissä operaatioissa.
Takavarikoituja ekstaasitabletteja. Kuvat: Poliisi

Hämeen poliisin toimialueella tehtiin useita suuria huumetakavarikoita liittyen United Brotherhood -rikollisjengiin kohdistuneeseen viranomaisoperaatioon.

Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkonen kertoo, että Lahden seudulla takavarikoitiin useissa erillisissä operaatioissa yli 20 kiloa metamfetamiinia, noin 7 kiloa amfetamiinia, yli 1 000 Subutex-pilleriä ja jonkin verran kokaiinia.

Hämeen poliisi on tiedottanut takavarikoista aiemmin yksittäisinä tapauksina. Merkittävä takavarikko oli Suomen suurimmaksi ekstaasitakavarikoksi kerrottu yli 150 000 pillerin saalis, josta poliisi tiedotti viime toukokuussa.

Lisää aiheesta: Hämeen poliisi ja Tulli tekivät Suomen suurimman ekstaasitakavarikon – Huumeet vastaanottanut mies oli liittynyt jengiin noin viikkoa aiemmin

 

– Tämä operaatio on ollut käynnissä yli 15 kuukautta. Monesti yksittäisiä tapahtumia on hankala verkottaa, mutta olemme operaation aikana pystyneet yhdistämään tekoja ja tekijöitä toisiinsa, Sinkkonen kertoo.

Sinkkonen ei kerro, miten monta United Brotherhoodin jäsentä tai jengiin kytkeytyvää henkilöä Hämeestä on otettu kiinni viimeaikaisissa tai aiemmissa kiinniotoissa.

– Kyllä heitä muutaman vuoden ajalta useita on. Osa on otettu kiinni jo ennen tätä (viime viikon iskua), on saanut tuomionsa ja istuu niitä.

Esimerkiksi ekstaasitakavarikosta huumelastin vastaanottajana toiminut 30-vuotias lahtelaismies sai kahdeksan ja puolen vuoden vankeustuomion kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta. Tuomion pituutta kasvattivat miehen aiempi ehdollinen rangaistus sekä se, että rikoksen katsottiin tapahtuneen osana rikollisjärjestön toimintaa.

 

Lue myös: Valtaosa United Brotherhood -rikollisjengiläisistä on kiinniotettuna, järjestöä vaaditaan kiellettäväksi

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti