Lounais-Häme

Hämeen poliisilla koronasuunnitelma, kiireelliset tehtävät hoidetaan epidemiasta huolimatta

Mikäli koronavirusepidemia vaikuttaa resursseihimme, poliisi hoitaa kiireelliset tehtävät edelleen. Tällöin joudutaan tinkimään muista tehtävistä, Hämeen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Kuva: Lassi Puhtimäki
Mikäli koronavirusepidemia vaikuttaa resursseihimme, poliisi hoitaa kiireelliset tehtävät edelleen. Tällöin joudutaan tinkimään muista tehtävistä, Hämeen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Kuva: Lassi Puhtimäki

Hämeen poliisi on varautunut koronaviruksen leviämiseen. Kiireelliset tehtävät hoidetaan kaikissa tilanteissa. Se on poliisin varautumisen perusta.

Poliisitoiminta jatkuu tällä hetkellä Hämeessä normaalisti ilman poikkeuksia. Koronavirusepidemian vaikutuksia resursseihin on kuitenkin ennakoitu ja valmiussuunnitelmat päivitetty.

– Mikäli koronavirusepidemia vaikuttaa meidän resursseihin, poliisi hoitaa kiireelliset tehtävät edelleen. Tällöin joudutaan tinkimään muista tehtävistä. Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen on poliisin ensisijainen tehtävä myös tällaisissa tilanteissa, Hämeen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki kertoo.

Koskimäki sanoo, että toimintakyvyn turvaamiseksi on tärkeää, ettei poliisin henkilökunta altistu koronavirukselle.

– Pyydämme kansalaisia arvioimaan tarkasti oman passin tai henkilökortin todellinen tarve juuri nyt. Moni asia hoituu ilman poliisiasemalla käyntiä, Koskimäki jatkaa.

Vältä henkilökohtaista asiointia

Lupapalveluiden asiakaspalvelu toimii tällä hetkellä normaalisti, mutta asiakkaita pyydetään välttämään henkilökohtaista asiointia lupapalvelupisteissä ja käyttämään poliisin sähköistä asiointipalvelua.

Myös poliisin neuvontapalvelu palvelee arkisin 8-16.15 numerossa 0295 419 800 sekä sähköpostitse (neuvontapalvelu@poliisi.fi).

Epidemian edetessä on mahdollista, että lupapalveluiden tarjontaa joudutaan rajoittamaan.

Mikäli henkilön on asioitava poliisiasemalla, pyydetään noudattamaan yhteisiä ohjeita tartuntariskin vähentämiseksi. Huolehditaan siis riittävästä käsihygieniasta, vältetään kättelyä ja yskitään oikein.

Vakavat rikokset tutkitaan ensisijaisesti

Rikostutkinnassa kirjataan edelleen tutkintailmoitukset, tutkitaan vakavat rikospaikat, vakavat yksilöön kohdistuvat rikokset sekä muut vakavat rikokset. Samoin kiinniotetut kuulustellaan.

Vähäiset, ei kiireelliset rikosasiat tutkitaan myöhemmin.

Rikosilmoituksen voi tehdä poliisin sähköisen asioinnin kautta. Hämeen poliisi ottaa edelleen vastaan rikosvihjeitä sähköpostitse (vihjeet.hame@poliisi.fi) tai puhelimitse 0295 414 222.

Poliisi muistuttaa, että hätänumeroon soitetaan vain kiireellisissä hätätilanteissa. Koronaviruksen hoito-ohjeita saa valtakunnallisesta neuvontanumerosta 0295 535 535 ja omasta terveyskeskuksesta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic