Lounais-Häme Hämeenlinna

Hämeen poliisilla lähes 500 tehtävää vuodenvaihteessa - Lahdessa nainen vapautti vangin laittomasti

Poliisi kaipaa havaintoja tapauksesta, jossa vanhukselta vietiin Forssassa Kartanonkadulla reppu. Kuvituskuva. Kuva: Kimmo Penttinen
Kuvituskuva. Kuva: Kimmo Penttinen

Hämeen poliisilla oli vuodenvaihteessa 490 tehtävää yhden vuorokauden aikana. Tehtävät jakautuivat lähes tasan Päijät- ja Kanta-Hämeen maakuntien kesken.

Poliisi tapasi liikenteestä viisi rattijuoppoa, joista neljä oli käyttänyt huumausaineita ja yksi alkoholia niin paljon, että teko kirjattiin törkeänä rattijuopumuksena.

Pahoinpitelyitä poliisi sai selvitettäväkseen 13 kappaletta. Niistä valtaosa oli julkisilla paikoilla tapahtuneita nujakoita.

 

Lue myös: Kymmenien tulipalojen yö – Uutta vuotta juhlittiin ampumalla raketteja päin ihmisiä, autoja ja taloja

 

Vakavin tilanne koettiin Lahden keskustassa, jossa mies pahoinpiteli kadulla naista ja kaatoi tämän maahan.

Poliisien saapuessa paikalle tilanne kärjistyi entisestään, kun paikalla ollut toinen mies kävi naista pahoinpidelleen miehen kimppuun. Poliisit ottivat tämän miehen kiinni ja siirsivät hänet poliisiauton takatilaan odottamaan tilanteen selvittämistä.

Naista pahoinpidellyt mies oli tämänkin jälkeen niin kiihtyneessä tilassa, että poliisit joutuivat painimaan hänen kanssaan saadakseen hänelle käsiraudat käsiin.

Poliisipartion rauhoitellessa miestä kävi paikalle saapunut toinen nainen vapauttamassa poliisiauton takatilaan suljetun miehen, vaikka poliisit erikseen kielsivät häntä tekemästä niin.

Kahakkaa sivusta seuranneet järjestyksenvalvojat tulivat tässä kohtaa poliisien avuksi ja he ottivat kiinni poliisiauton oven avanneen naisen sekä poliisiauton takatilasta luvatta vapautetun miehen.

Sekavaa kahakkaa tutkitaan ainakin kahtena pahoinpitelynä, virkamiehen vastustamisena sekä vangin laittomana vapauttamisena.

 

Myös Itä-Suomessa uudenvuoden yö oli poliisin mukaan poikkeuksellisen vilkas. Aamuseitsemään mennessä tehtäviä oli kirjattu yli 400.

–  En ole moista lukemaa koskaan aiemmin yhden yön aikana vielä nähnyt, kertoo STT:lle komisario Arto Vänninen Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta.

Vännisen mukaan uudenvuodenyön aikana poliisin silmin tuli nähtyä “koko elämän kirjo”.

–  On ollut häiriökäyttäytymistä laidasta laitaan: nujakointia, tappeluita, useita laittomia uhkauksia, rattijuopumuksia tietenkin, kadonneita ja itsetuhoisia henkilöitä, Vänninen luettelee

Normaalista viikonlopusta poikkeavaa on muun muassa se, että alaikäisiin ja nuoriin liittyviä tehtävä on ollut kohtuullisen paljon. FL-STT

Fingerpori

comic

Näkoislehti

22.2.2020

Uusimmat