Lounais-Häme

Hämeen poliisilla oli kiireinen viikonloppu – Useita huumekuskeja ja ylinopeuksia myös Kanta-Hämeessä

Kuva: Kimmo Penttinen
Kuva: Kimmo Penttinen

Vilkas viikonloppu piti Hämeen poliisin kiireisenä. Tehtäviä oli lähes 300. Liikenteessä oli useita päihtyneitä kuljettajia ja myös ylinopeuksia mitattiin.

Hämeenlinnassa sattui harvinainen tapaus, kun liikenteessä liikkujat pysäyttivät omatoimisesti vaarallisesti ajaneen rattijuopon. Autoilija ajautui toisinaan vastaantulijoiden kaistalle. Sivulliset onnistuivat pysäyttämään autoilijan Lehdesmäentien reunaan ja kutsuivat poliisit paikalle. Vuonna 1972 syntynyt mies puhalsi poliisin alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman.

Poliisi sai kiinni myös huumausaineiden alaisena ajavia. Yksi kuljettaja jäi kiinni Hämeenlinnan Helsingintiellä lauantaina puolen yön aikoihin. Huumausaineiden pikatesti antoi vuonna 1985 syntyneelle miehelle positiivisen tuloksen amfetamiinille ja kokaiinille. Samoja huumeita oli käyttänyt myös Riihimäellä lauantaina ajanut vuonna 1993 syntynyt mies, joka jäi poliisin haaviin lauantai-iltana Etelän Viertotiellä. Molempia kuljettajia epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Poliisipartio kohtasi liikenteessä myös useita ylinopeuksia. Esimerkiksi Riihimäellä kaksi moottoripyöräilijää ajoi poliisia vastaan 190 kilometrin tuntivauhtia tiellä, jonka nopeusrajoitus oli 120 kilometriä tunnissa. Molemmilta otettiin ajokortit pois.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic