Lounais-Häme

Hämeen poliisin jättimäisessä huumetakavarikossa uusi käänne – Lahtelaismies vangittiin

Liettualaismiehen mökin alta löytyi helmikuussa 21 kiloa amfetamiinia. Nyt tapaukseen liittyen on vangittu myös noin 30-vuotias lahtelaismies.
Poliisin kuva huumekätköltä. Kuva: Poliisi

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi maanantaina Hämeen poliisilaitoksen vaatimuksesta noin 30 -vuotiaan lahtelaisen miehen epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta. Vangitseminen liittyy sysmäläisen lomakiinteistön alta 19. marraskuuta 2018 löytyneeseen 21 kilon huumetakavarikkoon ja siitä aiemmin vangittuun noin 40 -vuotiaaseen liettualaiseen mieheen.

Ylikomisario Pälvi Suokas kertoo, että torstaina kiinniotettu lahtelaismies löydettiin Hämeen poliisilaitoksen oman tutkinnan kautta. Helmikuussa vangitun liettualaismiehen kohdalla Hämeen poliisilaitos teki rikoksesta epäillyn selvittämisessä ja kiinniotossa yhteistyötä sekä Keskusrikospoliisin että Tullin kanssa.

Esitutkinta lahtelaisen osalta on alkuvaiheessa, eikä tutkinnallisista syistä hänen osuudestaan voida antaa yksityiskohtaisempia tietoja. Suokkaan mukaan liettualaismiehen osalta tutkinta on jo pitkällä.

Syyttäjä on nyt uuden kiinnioton vuoksi hakenut esitutkintakokonaisuuteen syytteennoston määräajan pidentämistä 18. huhtikuuta asti, kun jutussa määräaika oli 18. maaliskuuta.

21 kiloa amfetamiinia

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi 8. helmikuuta Hämeen poliisilaitoksen vaatimuksesta noin 40-vuotiaan liettualaisen miehen epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta.

Miehen käytössä aiemmin olleen lomakiinteistön alta löytyi Sysmässä viime vuoden marraskuussa kaksi kassia, jotka sisälsivät peräti 21 kiloa amfetamiinia. Rikosteknisen laboratorion mukaan amfetamiinipakettien huumausainepitoisuudet vaihtelevat välillä 30–37 prosenttia.

Rikoksesta epäilty mies vuokrasi saman lomamökin uudestaan helmikuun alussa, ja poliisi otti hänet seurantaan ja tarkkailuun. Mies kävi mökillä ollessaan sen alla olevalla kätköllä. Tämän jälkeen hänet otettiin kiinni. Takavarikoidun amfetamiinierän laskennallinen maahantuontiarvo on poliisin mukaan noin 315 000 euroa.

Aineen huumausainepitoisuus oli katumyyntivahvuutta suurempi, joten jatkettuna sen määrä ja myös myyntiarvo olisi ollut moninkertainen. Hämeen poliisi tiedotti helmikuussa, että tehdyn takavarikon vahvistavan poliisin käsitystä siitä, että Lahden seudulla on merkittäviä amfetamiinin välittäjiä, joille maahantuojat tuovat amfetamiinia. FL

Uusimmat

Näkoislehti

3.8.2020

Fingerpori

comic