Lounais-Häme

Hämeen Sanomat oy osti kaksi messutapahtumaa – Mediatalo haluaa tuoda toimeliaisuutta myös Forssan seudulle

Myös SeniorHäme-messut siirtyvät mediatalolle.
Hämeen Sanomien vt. toimitusjohtaja Mikko Soini (vas.), Suomen Messupromoottorien Julius Lindholm ja messutuottaja Jyrki Rantanen sopivat tapahtumaliiketoiminnan kaupoista heinäkuun lopulla. Kuva: Pekka Rautiainen
Hämeen Sanomien vt. toimitusjohtaja Mikko Soini (vas.), Suomen Messupromoottorien Julius Lindholm ja messutuottaja Jyrki Rantanen sopivat tapahtumaliiketoiminnan kaupoista heinäkuun lopulla. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeen Sanomat oy laajentaa ja vahvistaa tapahtumaliiketoimintaansa.

Hämeen Sanomat osti heinäkuun lopussa Suomen Messupromoottoreilta Kotona-messujen järjestämisoikeudet sekä Hämeenlinnassa että Forssassa.

Kauppaan kuuluu lisäksi Hämeenlinnassa järjestettävät SeniorHäme-messut.

– Sopimus oli meille hyvin luonteva, sillä Hämeen Sanomille on vuosien varrella kertynyt runsaasti osaamista ja ammattitaitoa messujen järjestämisestä, Hämeen Sanomien vt. toimitusjohtaja Mikko Soini kertoo.

– Kauppa myös tukee tavoitettamme siitä, että maakunnassa säilyy mahdollisimman vireä taloudellinen toimeliaisuus ja aktiivinen yrityselämä ylipäänsä.

Kotona-messut tunnettiin aiemmin Rakenna, sisusta ja asu -messuina.

Kotona-brändin alle mahtuu paljon muutakin kuten kodin rahoitus- ja vakuutuspalveluita, viihde-elektroniikkaa ja designia samoin kuin kotieläimiä ja remontointia.

Kodin suurtapahtuma järjestetään ensin Elenia-areenalla Hämeenlinnassa keväällä 2020. Jatkossa tapahtuma järjestetään vuorovuosin Forssassa ja Hämeenlinnassa.

Seniorimessut on tarkoitus järjestää syksyisin. Hämeen Sanomien myyntijohtaja Mika Sutinen uskoo messuilla tarjottavien palveluiden ja tuotteiden löytävän kohderyhmänsä hyvin.

– Iäkkäämmät ihmiset ovat seutukunnan väestörakenteessa hyvin edustettuina, ja heidän kulutustottumuksillaan on merkittävä vaikutus paikallisille yrityksille.

Hämeen Sanomat jatkaa myös muiden tapahtumien, kuten Elomessujen järjestämistä.

– Haluamme järjestää tapahtumia seutukunnalla sopivin väliajoin ympäri vuoden, Mika Sutinen sanoo.

Hämeen Sanomien ostamat messut ovat molemmat kaksipäiväisiä ja pääsymaksullisia.

– Hämeen Sanomien ja Forssan Lehden kestotilaajat pääsevät tapahtumiin puoleen hintaan.

Tapahtumien myynnistä ja osin niiden organisoinnistakin vastaa Hämeenlinnan seudulla monille tuttu messutuottaja Jyrki Rantanen.

– Muun muassa HPK Kiekkonaisten ja Suomen Voimalajiliiton taustalla toimiva Rantanen on osoittanut, että hänellä on hyvät kontaktit ja osaamista järjestää ja organisoida monipuolisesti erilaisia tapahtumia, Sutinen sanoo.

Uusimmat

Fingerpori

comic