Lounais-Häme

Hämeen tapahtumajärjestäjät hoi! Jokainen voi nyt ilmoittaa tapahtumasta internetissä

Perjantaina julkistettiin Hämeen ammattikorkeakoulun kehittämä kalenteri, jonka tarkoituksena on koota yhteen maakunnan tapahtumat.

Sen ideana on, että tapahtumien syöttäminen Tavastia Eventsin verkkosivuille ei vaadi kirjautumista tai tunnistamista.

Hamkin Älykkäät palvelut -tutkimusyksikön projektikoordinaattorin Juha-Matti Torkkelin mukaan tarkoituksena oli tehdä käyttäjälle mahdollisimman helppo alusta tapahtumien ilmoittamiseen.

-Järjestelmään voi syöttää tapahtuman, jota voi muokata jälkikäteen pin-koodilla, Torkkel sanoo.

Myös muiden organisaatioiden tapahtumia voi syöttää kalenteriin. Ideana kuitenkin on, että järjestävä taho syöttää tapahtumansa itse.

 

Tapahtumakalenteri pohjautuu Helsingissä käytettävään Linked Eventsiin, joka on tehty pääkaupungin tarpeisiin, mutta se on jatkokäsitelty Kanta-Hämettä varten.

Tekovaiheessa on huomioitu kaikki, yritykset, yhdistykset maakunnat ja järjestöt.

 

Sivuston valvominen oli kysymys, joka kiinnosti paikalla olleita tapahtumakalenterin julkaisutilaisuudessa.

Virheellistä tietoa sisältäviä tai kiusantekoon tarkoitettuja tapahtumia ei saa laittaa kalenteriin. Verkkosivun ylläpito valvoo ilmoitusten asiallisuutta.

Käytössä on ilmoituslomake, jossa voi kertoa laittomasta tai virheellisestä tapahtumasta.

Ilmoitus tulee ensin ylläpidolle, joka voi korjata tiedon oikeaksi. Jos ilmoitus on sääntöjen vastainen, ylläpito poistaa sen. FL

 

Tavastia Events

Tavastia Events on pilotti, joka on tehty osana Avoin Häme -hanketta. Kyseessä on alusta, johon järjestäjä voi syöttää omat tapahtumansa.

Palvelun kehittäminen alkoi vuoden 2016 lopulla.

Hankkeen päätavoitteena on toimintaedellytysten luominen avoimen datan hyödyntämiselle liiketoiminnassa. Tarkoitus on näyttää kaikki Kanta-Hämeen tapahtumat yhtenäisessä muodossa.

Muita tavoitteita ovat koulutuksen edistäminen, tietoisuuden lisääminen sekä maakunnan eri toimijoiden verkottaminen yhteen ja osaksi kansallista verkostoa.

Rahoittajana toimivat Hämeen liitto ja Euroopan kehitysrahasto. Kuntarahoittajia ovat Hämeenlinnan, Riihimäen ja Forssan kaupungit.

Hankkeen on tarkoitus jatkua lokakuuhun 2019 saakka.

Uusimmat

Fingerpori

comic