Lounais-Häme Forssa

Hämeen TE-toimisto uudistuu – Uudistus käynnistyi Forssan toimipaikasta

Tavoitteena palvella asiakkaita paremmin. Velvollisuuksien osalta ei tapahdu muutoksia.
Forssan TE-toimisto pyrkii tarjoamaan asiakkailleen aiempaa enemmän palveluja ja vastaamaan paremmin hänen tarpeisiinsa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan TE-toimisto pyrkii tarjoamaan asiakkailleen aiempaa enemmän palveluja ja vastaamaan paremmin hänen tarpeisiinsa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Hämeen TE-toimisto uudistaa toimintaansa alueittain. Uudistus käynnistyi tällä viikolla Forssan toimipaikasta.

Uudistuksen tavoitteena on tarjota asiakkaille aiempaa enemmän palveluja ja vastata paremmin heidän tarpeisiinsa sekä samalla tuoreuttaa TE-toimiston toimintaa.

– Tarkoitus on, että entistä useampi työtön työnhakija löytää itselleen soveltuvan työn tai saa itselleen, omiin tarpeisiinsa räätälöityä palvelua, jotta työllistyminen helpottuu ja nykyistä harvemman työnhakijan työttömyys pitkittyy. Tavoitteena on myös, että työnhakija-asiakkaiden osaaminen ja koulutus vastaavat alueellisia työvoiman tarpeita. Näin alueen yritykset saavat työvoimaa, kertoo Hämeen TE-toimiston johtaja Eija Mannisenmäki.

Hänen mukaansa uudistusta on valmisteltu pitkään yhdessä henkilökunnan ja yhteistyökumppaneiden, kuten kuntien ja Kelan kanssa.

– Henkilöstö on ollut mukana alusta asti keskusteluissa. Koska työn kuva muuttuu monella, kävimme yt-neuvottelut, mutta irtisanomisia ei tapahtunut. Henkilöstö sai ilmoittaa mistä tehtävästä olivat kiinnostuneita ja tehtäviä jaettiin sen mukaan. Työntekijät ovat olleet mukana uudistuksessa hyvällä fiiliksellä, Mannisenmäki vakuuttaa.

Asiakkaan velvollisuudet eivät ole muuttumassa. Hänen tulee edelleenkin hoitaa työnhakuun liittyvät tapaamiset, palvelut tai tehtävät niille sovittuihin määräpäiviin mennessä, jotta työttömyysturvaan ei tule katkoksia. Asiakkaan pitää huolehtia, että omat yhteystiedot ovat ajan tasalla TE-palveluissa ja asiointi hoituu sähköisen oma asiointi –palvelun kautta.

Ilman ajanvarausta tapahtuvassa asioinnissa Forssan toimipaikan aulassa saa edelleen neuvoja ja opastusta työnhaun ohjaajilta. Työnhaun ohjaajat opastavat mm. verkkopalveluiden käytössä, työnhakijaksi ilmoittautumisessa, työpaikkojen etsimisessä ja työttömyysturvan vireille saattamisessa.

Mannisenmäen mukaan uudistus aloitetaan Forssan toimistosta, koska se on riittävän pieni. Forssan toimistossa on 23 työntekijää. Esimerkiksi Lahden toimistossa on 120 työntekijää.

– Olemme valmistautuneet yllätyksiin, joita väistämättä alkuvaiheessa tulee. Forssa on riittävän pieni toimisto, jossa yllättävät tilanteet pystytään hoitamaan.

Aukioloajat pysyvät Mannisenmäen mukaan ainakin seuraavan vuoden ajan ennallaan.

TE-toimisto seuraa palvelun tuloksellisuutta ostopalvelujen osalta kolmen kuukauden välein tehtävien työllistymissuunnitelmien yhteydessä. Mannisenmäen mukaan saattaa olla, että tuloksia nähdään jo loppusyksystä.

– Kokonaisuudistusta Hämeen TE-toimiston osalta on tarkoitus käynnistellä hallitusohjelmasta riippuen syksyn aikana. Yt-neuvottelut käytäisiin tällöin vuodenvaihteessa ja koko Hämeen alueella uudistus otettaisiin käyttöön helmi-maaliskuussa, hän suunnittelee. FL

Uusimmat

Näkoislehti

17.9.2020

Fingerpori

comic