Lounais-Häme

Hämeen viesti Hakan juhlaa alusta loppuun

Valkeakosken Haka otti omansa lauantaina hiihdetyssä Hämeen viestissä. Kisaa alusta loppuun johtanut Haka voitti maakuntaviestin nyt 25. kerran peräkkäin.

Lahjakkaalla junnujoukkueella Tammelassa kilpaillut Ylöjärven Ryhti tuli toiseksi ja kolmospallille nousi Tampereen Pyrintö. Hiihtoja isännöinyt Tammelan Ryske oli kuudes.

Juha-Matti Mikkolainen löi viestin ensimmäisellä osuudella alkutahdit Hakan voitolle. Mikkolainen lykki heti karkuun ja ero muihin vain kasvoi viestin edetessä.

Joukkueen ankkuri Vesa Kallio sai sujutella täysin rauhassa viimeisen osuuden maaliin. Toiseksi sijoittunut Ylöjärven Ryhti jäi Hakasta muhkeat neljä ja puoli minuuttia.

–  25:s voitto putkeen. Meillä on Hämeen parhaat hiihtäjät, Kallio iloitsi maalissa ja kehui latuja olosuhteisiin nähden hyväkuntoisiksi.

Haka otti kahdeksanosuuksisen viestin voiton kokoonpanolla Juha-Matti Mikkolainen-Maaret Pajunoja- Benjamin Saarela-Sonja Leinamo-Jere Hara-Heta Jalonen-Kimmo Lajunen-Vesa Kallio. M16-sarjan osuuden sivakoinut Saarela on Forssasta.

Tammelan Ryske aloitti eilisen viestin vahvasti. Kisan avanneen miesten pitkän perinteisen osuuden hiihti vasta 18-vuotias Eetu Kurkikangas. Hän oli osuuden toiseksi nopein, eroa miesten kansallista kärkitasoa edustavaan Mikkolaiseen kertyi nelisenkymmentä sekuntia.

– Ihan hyvältä tuntui. Tämä oli mukava päätös kaudelle, kisat ovat tältä talvelta tässä, tuumasi Kurkikangas, joka kertoi pystyneensä nostamaan tasoaan kauden mittaan ja vakiinnuttamaan paikkansa ikäluokan kymmenen parhaan joukossa.

Paavo Vesterinen pisteli nuorempiensa mukana viestin vapaan tyylin viiden kilometrin osuuden.

– Olin ensimmäistä kertaa maakuntaviestissä mukana 50 vuotta sitten, muisteli silloin Someron Esan riveissä hiihtänyt Vesterinen.

Viestimeno maistui tänä talvena jo yli 3 000 kilometriä hiihtäneelle Vesteriselle.

– Öiden sade oli tehnyt tummia paikkoja entistä märemmiksi. Hyvin jaksoin hiihtää silti loppuun saakka, M65-sarjalainen kertoi.

Ankkurikseen Ryske oli saanut harvakseltaan kisaavan Hannu Hovilan, joka muisteli, että oli edellisen kerran ollut maakuntaviestissä mukana 2011.

– Mielelläni lähdin mukaan, kun nyt kerrankin oli mahdollisuus. Olen aiempina vuosina ollut maakuntaviestien aikaan yleensä maailmalla, kertoi pitkään Suomen maajoukkueen mukana huoltajana ja viimeksi kiinalaisten hiihtäjien kanssa hiihtoareenoita kiertänyt Hovila.

Hovila toi Ryskeen kuudentena maaliin. Osuudellaan hän oli viidenneksi nopein.

– Keli oli aika hidas, en pystynyt laittamaan itseäni tiukoille, Hovila jutteli.

Ennen maakuntaviestiä Tammelassa hiihdettiin nuorten pikaviesti. Sen voitti Ylöjärven Ryhti ennen Lempäälän Kisaa. Valkeakosken Haka oli kolmas ja Hämeenlinnan Hiihtoseura neljäs. Tammelan Ryske oli seitsemäs.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic