Lounais-Häme

Hämeenlinnan forssalaisjoukkue haastaa Classicin SM-taistossa

Työtä pelkäämätön Steelers ei ole heittänyt pyyhettä kehään, vaikka Classic oli omaa luokkaansa joukkueiden ensimmäisessä finaalikohtaamisessa A-nuorten SM-sarjassa. Runkosarjan voittanut Classic pyöritti Tampereella Steelersistä selvän 7–2-voiton.

– Classic oli meitä perjantaina tosi paljon parempi, se vei peliä jokaisella osa-alueella, tunnustaa hämeenlinnalaisen Steelersin forssalaismaalivahti Jesse Kanerva.

Classic vei kotisalissaan peliä alusta asti. Ensimmäisen erän jälkeen taululla oli isännille jo 3–0-lukemat.

– Ensimmäinen erä oli meiltä tosi huono, emme olleet valmiina peliin. Classic prässäsi lujaa ja jäimme jalkoihin.

Toisessa erässä Steelers palasi joukkueelle tuttuun karvaukseen ja sai otetta pelistä. Joukkue kavensi kahdella ylivoimaosumalla 3–2:een, mutta erän lopulla Classic onnistui jälleen ja sai ”pukukoppimaalilla” hengen päälle kolmanteen erään.

Päätöserä oli kotijoukkueen hallussa alusta loppuun. Classicin hallinnasta kertovat maalivahtien torjunnat, Kanerva venyi pallon eteen ottelussa 21 kertaa, Riku Saarentola Classic-maalilla selvisi 13 torjunnalla.

– Oli ihan hyvä peli itseltä. Classic pääsi laukomaan hyvistä paikoista, mutta sain monta mukavaa koppia, Kanerva sanoo.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran sunnuntaina Hämeenlinnassa. Classic on sarjan suosikki, mutta Steelersilläkin on saumat, mikäli se pystyy parantamaan Tampereen-pelistä.

– Meidän pitää parantaa viisi vastaan viisi -pelaamistamme, emme tehneet perjantain pelissä yhtään maalia tasakentällisin. Täytyy päästä haastamaan vastustajan veskaria, Kanerva sanoo.

Maalilla pelaava Jesse Kanerva ei ole suinkaan Steelersin ainoa forssalaispeluri. Hämeenlinnalaisjoukkueen A-junnuissa on pelannut kauden aikana yksitoista FoSun kasvattia. Osa on käynyt kauden aikana armeijan alta pois, niin myös Kanerva.

– Onhan se ollut mukavampi kulkea, kun ei ole tarvinnut yksin ajaa Hämeenlinnaan, Kanerva kertoo.

Forssalaiset ovat ottaneet Steelersissä isoa roolia. Kanerva on noussut joukkueensa ykkösveskariksi.

Hän katsoo olevansa nyt parempi maalivahti kuin vuosi sitten.

– Ihan sellainen yleispelaaminen on parantanut. Olen saanut taitoa lisää ja saanut maalivahtivalmennuksessa karsittua heikkouksia. Samalla olen oppinut siihen, miten pitää torjua, kun peli nopeutuu tason noustessa.

Myös finaalivastus Classicissa nähdään forssalaisväriä. FoSu-kasvatti Viljo Hautala teki tamperelaisille ensimmäisessä finaalipelissä 5–2-osuman.

Steelers on kauden aikana hitsautunut yhteen. Steelersissä oli kauden alkaessakin useita taitavia yksilöitä, mutta talven mittaan ryhmä on oppinut pelaamaan joukkueena.

Työmoraali on koko ajan pysynyt korkeana.

– Työnteko ja usko omaan tekemiseen ovat suurimmat vahvuutemme. Emme ole pallolla sarjan parhaita, mutta kovalla kunnolla ja työnteolla pystymme kääntämään pelejä. Puolustamme hyvin ja olemme tarvittaessa vähän ilkeitäkin, Kanerva kertoo.

Steelersiä ei rankattu kauden alussa sarjan kärkeen, mutta joukkue yllätti asiantuntijat. Runkosarjan kakkossija aivan Classicin tuntumassa osoitti, että forssalaisvahvistettu hämeenlinnalaisjoukkue voi yltää kauden sarjassa mihin vain. FL

 

Steelersin 
A-nuorissa 
yksitoista FoSun kasvattia
A-nuorten loppuottelusarjassa kohtaa runkosarjan kärkikaksikko Classic Tampereelta ja Steelers Hämeenlinnasta.Steelers kaatoi puolivälierissä Happeen otteluvoitoin 3–2 ja välierissä EräViikingit voitoin 3–1.Ensimmäinen SM-finaali päättyi Classicille 7–2. Mestaruuteen tarvitaan kolme otteluvoittoa. Seuraava peli tänään 8. huhtikuuta kello 14.30 Hämeenlinnassa.Finaaleissa paljon forssalaisväriä. Steelersissä pelaa 11 FoSu-taustaista pelaajaa, Classicissakin sentteri Viljo Hautala.Steelersin FoSu-kasvatit: Samuli Grönfors, Leevi-Werneri Kainulainen, Jesse Kanerva, Joe Koppanen, Miika Kulmala, Atte Kurkikangas, Viljami Kylä-Heiko, Matti Mertanen, Eetu Turunen, Santtu Vahtera ja Jeerayut Yaemyim.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti