Lounais-Häme

Hämeenmaa maksaa henkilöstölle ylimääräisen palkkion – Sen saa vuosittaisen tulospalkkion päälle

Työntekijä voi saada tätä ylimääräistä palkkiota yli tuhat euroa. Se maksetaan vuosittaisen tulospalkkion lisäksi.
Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Osuuskauppa Hämeenmaa maksaa työntekijöilleen ylimääräisen tulospalkkion. Palkkio on kokoaikaiselle työntekijälle yli tuhat euroa.

Palkkio maksetaan työntekijöiden tavanomaisen tulospalkan lisäksi. Hämeenmaan koko henkilöstö on tulospalkkauksen piirissä.

– Ylimääräinen tulospalkkio maksetaan työntekijöille palkkiona viime vuosien menestyksestä, sanoo Hämeenmaan talousjohtaja Jouni Viljanen.

Työntekijät saavat ylimääräistä tulospalkkiota 60 senttiä kultakin viime vuonna tehdyltä työtunnilta. Kaupan alalla on paljon osa-aikatyötä tekeviä, joten vain osa henkilöstöstä saa yli tuhat euroa. Keskivertopalkkio on runsaat 800 euroa.

Työntekijöiden jokavuotinen tulospalkkio määräytyy toimipaikoittain.

– Määritämme vuosittain kriteerit toimipaikkojen tulospalkkiosta. Parhaimmillaan tulospalkkio on kahden viikon palkka, Viljanen kertoo.

Viljasella ole tarkkaa tietoa, kuinka suuri osa henkilöstä saa nyt vuosittain maksettavaa tulospalkkiota. Hän arvioi saajien osuudeksi yli 90 prosenttia.

Viljanen kertoo, että kaikilla S-ryhmän alueosuuskaupoilla on jonkinlainen tulospalkkiojärjestelmä. Ryhmällä ei ole kuitenkaan mitään yhtenäistä mallia niistä.

Hämeenmaa jakaa jokavuotisina tulospalkkioina ja nyt ylimääräisenä tulospalkkiona merkittävän summan rahaa työntekijöilleen. Kun palkkiot ovat työntekijöille ansiotuloina verotettavaa tuloa, työnantaja maksaa niistä myös työnantajamaksut.

– Ylimääräistä tulospalkkiota maksetaan kuluineen lähes 2,5 miljoonaa euroa, Viljanen kertoo.

Yritysten tulospalkkioista ei ole tarkkaa tilastoa. Palkkatilastoista selviää, että ne ovat yrityksissä yleisiä ja niillä on merkitystä työntekijöiden vuotuisiin ansioihin.

Useat yritykset ovat pitkään maksaneet henkilöstölle tuntuvia lisiä hyvistä tuloksista. Lujabetoni aloitti voittopalkkion maksamisen työntekijöilleen 1990-luvun puolivälissä.

– Parhaimmillaan työntekijä on saanut 2 600 euroa. Viime vuodelta voittopalkkio on 1 400 euroa, kertoo Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Lujabetonin työntekijöiden voittopalkkio lasketaan kaavalla, johon vaikuttavat yrityksen tulos ja oman tiimin tavoitteiden saavuttaminen. Tiimien koko yleensä 40–50 henkilöä. FL

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic