Lounais-Häme

Hämeentien Valintatalo suljetaan

 

Hämeentien Valintatalon ovet sulkeutuvat lopullisesti 31. maaliskuuta. Työntekijät saivat tietää Valintatalon lakkauttamisesta keskiviikkona. Kesko tiedotti yt-neuvottelujen tuloksesta torstaina.

Hämeentien Valintatalon lisäksi suljetaan 50 muuta Siwaa ja Valintataloa. Samalla päättyy 206 henkilön työsuhde.

Forssan seutua koskien on jo aiemmin tehty päätökset muun muassa Tammelan, Ypäjän ja Humppilan Siwojen lakkauttamisesta.

Kirsi-Marja Katajamäki on työskennellyt Hämeentie 31:n kiinteistössä 27 vuotta. Ensin töitä tehtiin Valtti-Rabatissa sitten Ruokavarastossa ja nyt vielä hetki Valintatalossa.

-Työnantaja on vaihtunut mutta olen saanut jatkaa aina vanhana työntekijänä.

Nyt tulevaisuus on hämärän peitossa, vaikka töitä on luvattu irtisanomisajaksi ja Kesko pyrkii löytämään töitä irtisanotuille muista kaupoistaan.

-Kyllähän tämä oli arvattavissa mutta nyt kun se on todellisuutta…

-On tämä iso asia. Olen ollut pitkään alalla ja nyt ei ole tietoa tulevasta, Katajamäki kertoo samalla kun palvelee tuttuja asiakkaitaan.

Hämeentien Valintatalossa on kolme vakinaista työntekijää.

Kesko perusteli Hämeentien Siwan sulkemista kannattamattomuudella.

-Suomen Lähikaupalta tulleessa verkostossa on mukana kauppoja, joissa emme ole löytäneet keinoa jatkaa liiketoimintaa kannattavasti. Osassa nyt suljettavista kaupoista olisi ollut myös liian suuri investointitarve suhteessa odotettavissa olevaan myyntiin, Keskon varatoimitusjohtaja ja päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala perusteli yleisesti 51 kaupan sulkemista.

Kesko osti Siwat ja Valintatalot eli Suomen Lähikaupan vuoden 2015 lopulla. Kauppaan sisältyi 643 kauppaa ja velaton hinta oli 60 miljoonaa euroa. Suomen Lähikauppa oli ollut ennen myyntiä pitkään tappiollinen.

Samalla kun Kesko sulkee entisiä Siwoja ja Valintataloja, osa jatkaa uuden nimen ja värien alla.

Forssan seudulla esimerkiksi Turuntien Siwa on ollut jo jonkin aikaa K-market ja puettu uuteen oranssiin kuosiin.

K-Marketeiksi muuttuu yli 400 Siwaa ja Valintataloa. Toistaiseksi muutoksia on tehty noin 320. Kaupat siirretään asteittain kauppiaille kahden seuraavan vuoden aikana.

Kauppapaikkojen lakkauttaminen vaikuttaa myös postipalveluihin. Tammelassa postipalvelupiste siirtyi Siwasta K-Marketiin mutta Ypäjällä postipalvelujen uusi osoite on edelleen hämärän peitossa.

Postipalvelulain mukaan Postilla täytyy olla palvelupiste jokaisessa kunnassa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti