Lounais-Häme

Hamilton ajoi paalulle Silverstonessa, Räikkönen ja Bottas kakkosriviin

Silverstone
07.07.2018, 18:58

Urheilu-uutiset

Etupyörien lukkiutuminen mutkassa 16 pilasi Kimi Räikkösen mahdollisuuden nousta eturiviin formula ykkösten MM-sarjan Britannian gp:ssä. Ferrarin hyvä vauhti ennakoi italialaistallille kuitenkin Silverstoneen lupaavaa kisaa, vaikka MM-sarjaa johtavan Sebastian Vettelin niskavaiva toi tallille huolta.
– Uskon, että autoni toimii kisassa hyvin. Helteessä kisasta ei tule helppoa renkaiden kannalta, ja kaikenlaista voi sattua, mutta tähyän kärkeen, Räikkönen sanoi.
Aika-ajossa radan lämpötila nousi 51 asteeseen. Ilman lämpötila oli 26 astetta.
Aika-ajon perusteella kilpailusta tulee taas Ferrarin ja Mercedeksen taistelu, mutta hyvässä muistissa on, että edellisen kisan voitti Red Bullin Max Verstappen.
– Kilpailussa ei varmasti saa helppoja ohituspaikkoja. Startissa pitää hankkia mahdollisimman hyvät asemat, Räikkönen ennakoi.
Hän on ollut kahdessa peräkkäisessä MM-sarjan kilpailussa palkintopallilla.
Räikkönen oli Silverstonen aika-ajon kolmas vain 0,098 sekuntia paalupaikalle ajaneelle Lewis Hamiltonille hävinneenä. Kärkikolmikon erot olivat minimaaliset. Hamilton piti Vettelin takanaan 0,044 sekunnin erolla, ja Räikkönen sai Vettelistä 54 sekunnin tuhannesosaa.
Hamiltonin Mercedes-tallikaveri Valtteri Bottas starttaa Räikkösen vierestä nelosruudusta. Hänen vauhtinsa uupui 0,325 sekuntia tallikaveri Hamiltonin kärkitahdista.

Hamiltonin tunteet pinnassa

Hamiltonille paalulle ajaminen kotiyleisön edessä oli tunteikasta. Hän ylsi paalulle 76. kerran urallaan ja tavoittelee sunnuntaina viidettä peräkkäistä voittoa brittiradalla. Hamilton kellotti yleisön mieliksi kärkiajan 1.25,892.
– Annoin kaikkeni, Hamilton huokaisi ja kehui Silverstonen yleisön maailman parhaaksi.
Vettel kuvasi niskan vaivanneen häntä harjoituksissa, mutta aika-ajossa kroppa toimi paremmin.
– Menetin aikaa suorilla, mutta eturivin lähtöpaikka antaa meille mahdollisuuden kisassa, fysioterapiasta apua saanut Vettel kommentoi.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic