Lounais-Häme

Hamilton kruunattiin F1:n maailmanmestariksi Meksikossa - Räikkönen nousi palkintopallille Ricciardon keskeytyksen myötä

Helsinki
28.10.2018, 23:16

Urheilu-uutiset

Mercedeksen Lewis Hamilton on varmistanut formula ykkösten maailmanmestaruuden Meksikossa. Mestaruus on Hamiltonille uran viides. Hamilton oli kisassa neljäs.
Brittikuskille olisi riittänyt kisasta seitsemäskin sija. Viidellä mestaruudella Hamilton nousi argentiinalaislegenda Juan Manuel Fangion rinnalle. Saksalainen Michael Schumacher voitti urallaan seitsemän mestaruutta. Hamilton on saavuttanut neljä maailmanmestaruutta viimeisen viiden vuoden aikana.
Hamilton varmisti mestaruutensa taistellen, sillä Mercedes-auton renkaat kuluivat läpi kisan voimakkaasti.
Meksikossa voittoon pyyhälsi Red Bullin nuorukainen Max Verstappen, jolle ykköstila oli F1-uran viides. Tämän vuoden kisa noudatti viime vuoden kaavaa siinä suhteessa, että myös vuosi sitten Verstappen ajoi ykköseksi Meksikossa ja Hamilton sinetöi siellä mestaruutensa.
Toiseksi Meksikossa ehti Ferrarin Sebastian Vettel ja kolmanneksi hänen tallikaverinsa Kimi Räikkönen. Räikkönen nousi kisassa palkintopallille, kun Red Bullin Daniel Ricciardo joutui keskeyttämään vajaat kymmenen kierrosta ennen loppua. Ricciardon auton takapäästä alkoi nousta savua, ja hänen autonsa hyytyi lopulta radan reunaan.
Mercedeksen Valtteri Bottas sijoittui viidenneksi. Valmistajien maailmanmestaruus ei vielä varmistunut, mutta se on vahvasti menossa Mercedekselle.
F1-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Brasiliassa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic