Lounais-Häme

Hamilton nappasi aika-ajovoiton Bottaksen näpeistä - Räikkösen aika-ajo Ranskassa meni lopussa lekkeripeliksi

Helsinki/Le Castellet
23.06.2018, 20:33

Urheilu-uutiset

Valtteri Bottaksen debyytti formula 1 -kuljettajana MM-sarjan Ranskan gp:ssä sujui mallikkaasti. Mercedeksen Bottas kaasutteli tallikaverinsa Lewis Hamiltonin jälkeen aika-ajossa toiseksi jäätyään kärjestä 0,118 sekuntia.
Se oli Bottaksen kauden kolmas kakkossija MM-aika-ajoissa. Lähimpänä paalupaikkaa hän oli toukokuussa Espanjan gp:ssä, jossa Hamilton oli suomalaista neljä sadasosasekuntia nopeampi.
– Nopein kierrokseni ei ollut huono, mutta ei se ollut täydellinenkään, Bottas muotoili.
Hänen Mercedeksessään on uusi moottoriyksikkö. Siinä pitäisi riittää puhtia varsinaisessa kilpailussa, josta Bottaksen takaa seuraavasta rivistä matkaan lähtevät kuljettajien MM-sarjaa johtava Ferrarin Sebastian Vettel ja Red Bullin Max Verstappen.
– Moottori tuntui tosi hyvältä. Toivottavasti pystymme osoittamaan sen myös kisassa, Bottas sanoi.
Mercedes käytti aika-ajossa superpehmeää rengasseosta. Bottasta mietitytti sateen pahasti sotkema kolmas harjoitusjakso, jolla hän ehti ajaa vain kolme kierrosta. Eri rengasseoksista ei saatu kovin paljon tietoa.
– Sateella seisova vesi radalla voi vaikuttaa kisaan kovastikin. Uskon silti, että pitoa löytyy, Bottas päätteli.

Ferrari sähläili

Ferrarin Kimi Räikkösen aika-ajosta jäi sekava kuva. Ferrari lähetti hänet viimeisessä aika-ajo-osiossa yksin radalle, kun muut kuljettajat jäivät varikolle seuraamaan, kiihtyykö tihkusade rankemmaksi.
Räikkönen oli lopulta aika-ajon kuudes, eli Mercedeksen, Ferrarin ja Red Bullin muodostaman kärkikuusikon hitain. Hänellä oli vaikeuksia varsinkin radan ensimmäisellä sektorilla.
– Ensimmäinen nopea kierrokseni kolmannella aika-ajojaksolla oli aika hyvä mutkaan 11, jossa auto meni vähän poikittain. Ehkä radan siinä kohdassa oli vettä. Muutamissa kohdissa oli liukasta, Räikkönen tuumi.
Räikkösen viimeisestä aika-ajoyrityksestä Paul Ricardin radalla tuli suutari. Epäonnistumisesta saa ottaa syytä niskoilleen myös Ferrarin tallijohto, jolla ei tuntunut olevan tarjota Räikköselle kunnon taktiikkaa.
– Viimeinen yritykseni oli yhtä sotkua, Räikkönen myönsi.

Räikkönen ei seuraa mediaa

Räikkönen turvautui aika-ajossa ultrapehmeään rengasseokseen, kun kaksi muuta huipputallia, Mercedes ja Red Bull, käyttivät superpehmeitä renkaita.
– Uskon, että teimme oikean valinnan. Kilpailussahan sen sitten näkee, miten renkaat toimivat.
Ranskan gp:n viikonlopun aikana mediassa on arvuuteltu, onko Ferrari jo ensi kaudeksi hankkimassa talliinsa Räikkösen tilalle Sauberin monacolaislupauksen Charles Leclercin. Hän oli Ranskan gp:n aika-ajon kahdeksas.
– Tällaisia puheita ja juttuja ilmestyy joka vuosi. Minua ne eivät kiinnosta, Räikkönen napautti.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic