Lounais-Häme

Hamilton syytti Ferraria tahallisesta tuuppimisesta - Vettel kasvatti etumatkaansa MM-sarjan kärjessä

Silverstone
08.07.2018, 19:33

Urheilu-uutiset

Ferrarin Sebastian Vettel päätti Lewis Hamiltonin voittoputken F1-luokan MM-sarjan Britannian gp:ssä sunnuntaina. Neljä edellistä kilpailua Silverstonessa voittaneen Hamiltonin oli taipuminen toiseksi, mikä sekin oli kelpo sijoitus vaiherikkaassa kilpailussa. Mercedes-kuski Hamiltonin kilpailu oli mennä tyystin mönkään alkumatkasta Kimi Räikkösen virheen vuoksi.
Hamilton ampaisi kisaan paalupaikalta, mutta joutui kolmannessa kurvissa Räikkösen tönäisemäksi ja pyörähti radan reunustalle. Räikköselle tuomittiin tilanteesta kymmenen sekunnin aikasakko.
– Renkaani lukkiutuivat ja osuin Lewisiin. Minun vikani, mutta näin se joskus menee. Virhe oli minun ja ansaitsin rangaistuksen, kolmanneksi taistellut Räikkönen tunnusti.
Hamiltonille kotikilpailun voiton luisuminen sivu suun otti koville. Niin koville, että hän syytti Ferraria tahallisesta tuuppimisesta ja ”mielenkiintoisesta taktiikasta”.
– Tällaista vaan sattuu joskus. Hassua, että sitä aletaan syyttelemään tahalliseksi, mutta renkaani lukkiutuivat, osuimme ja maksoimme siitä molemmat. Niin se vaan joskus menee, Räikkönen toisti.
MM-sarjaa johtava Vettel oli samoilla linjoilla. Vettelin mielestä kilpailutilanteessa voi hyökkäämällä tehdä tulosta tai joskus epäonnistua.
– Hieman höpsöä väittää sitä tahalliseksi, Vettel sanoi.

Bottas: Viisi kierrosta liikaa

Hamilton valahti pyörähdyksen myötä häntäpäähän, mutta nousi palkintokorokkeelle. Toisin kävi hänen tallikaverilleen Valtteri Bottakselle, joka johti kilpailua tovin.
Bottas nousi kärkeen turva-auton tultua radalle ja muun muassa Vettelin vetäydyttyä varikolle. Bottas pysyi radalla ja veti letkaa viime kierroksille.
– Jälkikäteen on helppo sanoa, että olisi pitänyt mennä varikolle. Otimme riskin voittaaksemme, mutta päädyin neljänneksi. Kierroksia oli viisi liikaa, Bottas tuumi Sky Sportsille.
Vettel hiillosti Bottasta tuoreimmilla renkailla ja pääsi muutaman läheltä piti -yrityksen jälkeen ohi ja ensimmäisenä ruutulipulle.
– Turva-auto toi lisää maustetta. Minulla oli etua renkaista, mutta ei ollut helppoa löytää väylää läpi, Vettel kertasi uutistoimisto AFP:lle.
Myös Hamilton ja Räikkönen kiilasivat Bottaksen eteen. Ennen lopun draamaa Räikkönen kävi pitkän kamppailun Red Bull -kaksikon Max Verstappen/Daniel Ricciardo kanssa.
– Jostain kumman syystä Red Bull -autoja on varsin vaikea seurata, pääsi niitä sitten miten lähelle tahansa. Tappelimme niiden kanssa alussa ja lopussa, ja viimein pääsin niistä ohi, Räikkönen kertasi.
Vettel johtaa MM-sarjaa kahdeksalla pisteellä ennen Hamiltonia. Räikkönen miehittää kolmatta ja Bottas viidettä sijaa. Sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Saksan Hockenheimissa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti