Lounais-Häme

Hamiltonin MM-etumatka repesi jo 67 pisteeseen - Bottas oli Suzukassa toinen ja Räikkönen viides

Suzuka
07.10.2018, 10:36

Urheilu-uutiset

MM-sarjaa johtava Lewis Hamilton otti aimo harppauksen lähemmäksi uransa viidettä formula 1:n maailmanmestaruutta sunnuntaina Suzukassa. Hamilton voitti kauden 17. kilpailun ja kasvatti etumatkansa MM-sarjassa 67 pisteeseen.
Valtteri Bottas varmisti Suzukassa Mercedeksen kaksoisvoiton ennen Red Bull -kaksikkoa Max Verstappenia ja Daniel Ricciardoa.
Kimi Räikkönen ja MM-sarjassa toisena oleva Sebastian Vettel ajoivat sijoille viisi ja kuusi. Ferrarin molemmat kuljettajat ajoivat kilpailun alkukierroksilla kolarin Verstappenin kanssa.
Räikkönen menetti kolarissa yhden sijan. Vettel ajautui kolarinsa jälkeen ulos radalta ja jatkoi kilpailua sijalta 19.
Verstappen sai kolaristaan Räikkösen kanssa viiden sekunnin aikarangaistuksen. Vettelin ja Verstappenin kolarista ei jaettu rangaistuksia.
Hamilton voi varmistaa maailmanmestaruutensa jo sarjan seuraavassa kilpailussa. Hamilton on mestari, jos hän voittaa Yhdysvaltain gp:n 21. lokakuuta, ja Vettel sijoittuu toista sijaa huonommin.
Bottas on MM-sarjassa kolmantena ja Räikkönen neljäntenä.

Kolari harmitti Räikköstä

Bottas ajoi kilpailun alusta loppuun toisella sijalla. Viime kierroksilla hän joutui puolustamaan asemaansa Verstappenin ohitusyrityksiltä.
– Lopussa tilanne näytti ehkä dramaattisemmalta kuin se oli. Renkaat olivat hieman kuluneet, mutta tilanne oli hallinnassa ja säästelin sekä autoa että renkaita, Bottas kertoi C More Maxin tv-lähetyksessä,.
Bottas oli tyytyväinen autoonsa ja Mercedeksen kaksoisvoittoon.
– Tämä oli tallilta upea suoritus, kun olimme kahdella autolla kärjessä sekä aika-ajossa että kilpailussa, Bottas totesi.
Räikkösen nousu katkesi toisella kierroksella sattuneeseen kolariin Verstappenin kanssa. Hollantilainen ajoi mutkassa ulos ja radalle palatessaan törmäsi Räikkösen Ferrariin.
– Yritin ulkokautta ohi ja jätin Verstappenille tilaa, mutta hän painoi minua kanttarille ja siinä tuli vähän osumaakin, Räikkönen kertasi tilannetta.
– Olisimme molemmat mahtuneet siihen, jos toinen olisi vain halunnut.
MM-sarjan seuraava kilpailu Yhdysvaltain gp ajetaan 21. lokakuuta.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti