Lounais-Häme

HAMK hankkii Forssaan opiskelijoita ulkomailta - Holjien paneelissa puidaan tätä ja muita vetovoimatekijöitä

Suomalainen koulutusvientiyritys Edunation ja Hämeen ammattikorkeakoulu pyrkivät yhteistuumin saamaan HAMK:n Forssan yksikköön kymmeniä, jopa satoja uusia opiskelijoita lähinnä Aasiasta.

Opiskelijatuonnin perustana on Forssan bio- ja kiertotalousosaaminen. HAMK kouluttaa Forssassa jo kestävän kehityksen ympäristösuunnittelijoita (AMK) ja biotalouden insinöörejä. Ensimmäiset kansainväliset opiskelijat voisivat saapua Forssaan uuden englanninkielisen ohjelman puitteissa vuoden 2020 alussa.

-Päästäksemme alkuun tavoittelemme ensin vähän yli 20 opiskelijaa ja sitten 40 hengen aloittavaa ryhmää. Ja jos kysyntää on, lisäämme sitä mukaa. Siinä ei ole rajaa, meillä on kampuksella tilaa vaikka kuinka paljon, sanoo rehtori Pertti Puusaari.

HAMK käyttää Edunationia kansainväliseen opiskelijarekrytointiin.

 

Kiertotalousalan kansainvälinen ohjelma on Puusaaren mukaan omiaan vahvistamaan seutukaupungin kampusta aina jopa alan merkittäväksi valtakunnalliseksi toimijaksi asti. Ohjelma vaatii tosin hyvää suunnittelua. HAMK nojautuu hankkeessa myös alueen yrityksiin.

Vihreän teknologian osaajien esiinmarssi mahdollistaisi Puusaaren mukaan myös uuden yritystoiminnan syntymisen.

Edunationin tavoitteena on tuoda Suomeen lähivuosina jopa 150 000 ulkomaalaista korkeakouluopiskelijaa. Yhtiö markkinoi suomalaista korkeakouluopetusta etenkin Aasiassa. Edunationin neuvonantajiin kuuluu peliyhtiö Roviossa toiminut Peter Vesterbacka, joka näkee Forssan kampuksessa menestyksen aineksia.

 

Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi pitää kansainvälisiä opiskelijoita hienona ja tärkeänä asiana kaupungille ja seudulle.

-Itse olen aina ajatellut, että Forssa voisi profiloitua vielä voimakkaammin koulutus- ja kulttuurikaupunkina.

Kuukauden Summer Camp olisi kansainvälisille opiskelijoille täky tulla tutustumaan koulutustarjontaan ja seutuun.

Forssan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kaisa Lepola (sd.) näkee kestävän kehityksen koulutuksen kansainvälistymisen valtavana mahdollisuutena HAMK:n Forssan yksikölle ja seudulle. Toimiala on kasvussa ja alue kaipaa lisää opiskelu- ja työikäistä väkeä.

-Josko tämä toisi yrityksillekin kansainvälistymismahdollisuutta näiden ulkomaisten opiskelijoiden ja heidän kouluttajiensa kautta.

 

Holjien Forssa-Areena -keskustelutilaisuus pohtii osaltaan koulutustuontia lauantaina klo 12 Forssan torilla. Tilaisuuden johtava aihe on Forssan seutukunnan vetovoima.

Paneeliin osallistuvat Vesterbackan, Puusaaren ja Kesäniemen kanssa opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, FAI:n ja Faktian Maaria Silvius, päätoimittaja Petri Hakala, Forssan Yrityskehityksen Maria Jokinen ja Lounaismaan Osuuspankin 
Jouni Hautala. Keskustelua luotsaa Jussi Kärki. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti