Lounais-Häme

HAMK kilpailuttaa matkailupalvelut - nykyinen yrittäjä hämmästelee HAMK:n toimintaa

Hämeen ammattikorkeakoulu julkaisi sunnuntain Forssan Lehdessä ilmoituksen, jossa etsitään yrittäjähenkistä toimijaa tuottamaan matkailupalveluja Mustialan kampuksella.

Nykyiset yrittäjät Mikko ja Anne Silmälä palvelivat samaan aikaan asiakkaita Heinämessujen messuravintolassa.

-Moni tuli kysymään, että olemmeko me irtisanoutuneet. Emme missään tapauksessa ole. Lehti-ilmoitus tuli meille täytenä yllätyksenä, Anne Silmälä oikoo väärinkäsitystä.

 

Silmälät ovat toimineet Mustialan matkailuyrittäjinä viisi vuotta. Sopimus HAMK:n kanssa on ollut yleensä voimassa vuoden, kerran kaksi vuotta kerrallaan.

-Toiminta on pitkäjänteistä. Olemme alusta asti toivoneet pidempää sopimusta, mutta sellaista ei ole saatu. Esimerkiksi panimoinvestointeja ei kannata kahden vuoden takia tehdä, Silmälä sanoo.

 

Silmälät ovat investoineet panimon ohella myös yrityksen muuhun toimintaan kymmeniä tuhansia euroja. Eräänlainen investointi on myös työhön käytetty aika.

-Tämä on elämäntapahommaa, päivystysvalmiudessa ollaan vuorokauden ympäri. Tässä täytyy olla sydämellä mukana.

 

Silmälän mukaan kilpailutus on järjestetty myös aiemmin sopimuskauden päättyessä, mutta sitä ei ole liiemmin mainostettu.

-Eihän tämä ole yrittäjälle ollenkaan mukavaa kesken kiireisimmän toimintakauden. HAMK:lla kyllä tiedetään meidän aikeemme ja halumme. Tahdomme jatkaa, mikäli sopimukseen vain päästään.

-Täytyy yrittäjänä kyllä ihmetellä HAMK:n tapaa toimia. Meidänkin pitää punnita asioita tämän seurauksena.

 

HAMK:n talous- ja hallintojohtaja Johanna Närhi kertoo HAMK:n halunneen laittaa matkailupalvelut laajempaan, julkiseen kilpailutukseen kiinnostuneiden kartoittamiseksi.

-Nykyisillä yrittäjillä on sopimus tämän vuoden loppuun. He ovat halutessaan ilman muuta mukana tarjouskilpailussa, mutta haluamme kartoittaa, onko muita mahdollisia asiasta kiinnostuneita.

 

Närhen mukaan HAMK on kiinnostunut mahdollisten tarjousten jättäjien liiketoimintasuunnitelmista ja investointihalukkuudesta. HAMK haluaa erilaisia näkemyksiä toiminnan kehittämiseen.

-Tärkeintä on hyvä yhteistyö ja kumppanuus HAMK:n kanssa. Emme ole niinkään kiinnostuneita investoitavista euroista vaan siitä, miten Mustialan matkailun konseptia voitaisiin entisestään kehittää.

 

Kilpailutuksen syy ei ole Närhen mukaan nykyisten yrittäjien epäonnistuminen työssään.

-Toiminta on pyörinyt ja ne tehtävät on hoidettu, mitä me olemme heille antaneet hoidettavaksi.

-Olemme me negatiivistakin palautetta saaneet. On kuitenkin huomattava, että majoituspalveluissa puitteet eivät ole ihan priimaa – kyseessä ei ole viiden tähden majoitus. Joskus asiakkaiden odotukset ovat korkeammat.

 

Närhen mukaan nykyiset yrittäjät ovat tarjouskilpailussa samalla viivalla mahdollisten muiden kiinnostuneiden kanssa.

Tarjouspyyntöön sisältyy matkailu- ja ravintolapalveluiden tuottaminen Mustialan kampuksella. Tarjouksen jättöaikaa on elokuun loppuun saakka.

-Tarjoukseen kuuluu ravintola Iso Piippu ja panimotoiminta. Yhtenä kriteerinä on, että panimotoiminnan pitää jatkua, Närhi huomauttaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic