Lounais-Häme

Hamk kouluttaa kosteusvaurioiden tutkijoita

Kosteusvaurioiden korjaaminen on huolellista ja aikaavievää puuhaa.

Hämeen ammattikorkeakoulussa (Hamk) alkaa 22. lokakuuta jo kuudes kosteusvaurion kuntotutkija -koulutus. Koulutuksen tavoitteena on erikoistuminen kaikille kosteus- ja homevaurioiden korjausprosessin alueille sisäympäristö- ja kuntotutkimuksista korjaustyön valvontaan.

Koulutuksen kokonaiskesto on 130 päivää, joista 80 päivää on työssäoppimista alan yrityksessä tai organisaatiossa.

Koulutus on kohdennettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille, uutta uraa etsiville rakennusalan koulutuksen suorittaneille, kuten insinööreille, diplomi-insinööreille, teknikoille tai rakennusmestareille.

Koulutukseen voivat hakeutua myös LVI, luonnon- ja ympäristötieteiden sekä ympäristöterveyden alalta korkea-asteen tutkinnon suorittaneet. Koulutus soveltuu hyvin muun muassa rakennusten kuntotutkijoille, korjaussuunnittelijoille, työnjohtajille ja valvojille.

Aiempien koulutusten erinomainen työllistymisprosentti kielii, että alalle tarvitaan edelleen runsaasti uusia alan asiantuntijoita. Pääosin opiskelijat ovat työllistyneet kuntotutkimuksia tekeviin yrityksiin, rakennusliikkeisiin, kunnille tai insinööritoimistoihin.

Hakeutuminen opiskelijaksi koulutukseen tapahtuu 30.9. mennessä osoitteessa www.te-palvelut.fi.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

26.2.2020

Uusimmat