Lounais-Häme

Hamk yhteistyöhön englantilaisen päiväkotiyhtiön kanssa

Kipinä Kids ammentaa päiväkodeissaan suomalaisesta varhaiskasvatusosaamisesta.

Hämeen ammattikorkeakoulu on tehnyt sopimuksen päiväkotiyhtiö Kipinä Kidsin kanssa.

Kipinä Kids on brittiläistaustainen yritys, joka ylläpitää päiväkoteja 4–6-vuotiaille lapsille monissa eri maissa. Yritys on parhaillaan laajentamassa toimintaansa useisiin uusiin maihin. Hamk kouluttaa yhtiön uusien päiväkotien henkilöstön.

 

Vuonna 2013 aloittaneella yhtiöllä on tällä hetkellä päiväkoteja muun muassa Bahrainissa, Qatarissa, Kuwaitissa ja Egyptissä.

Uusia päiväkoteja avataan ensi vuonna ainakin kymmenen. Nämä sijaitsevat Välimeren eteläpuolella, Persianlahden maissa ja Kaakkois-Aasiassa.

HAMK kouluttaa jatkossa avattavien päiväkotien varhaiskasvatuksen asiantuntijat.

– Tuotamme heille koulutusta, jossa keskiössä ovat suomalaisen varhaiskasvatuksen pääperiaatteet ja pedagogiset toimintatavat, kertoo Hamkin myyntipäällikkö Maaret Viskari.

Viskarin mukaan käytännössä opetus tapahtuu online-koulutuksena, ja se räätälöidään osallistujan henkilökohtaisten osaamistarpeiden mukaan.

– Osa henkilöstöstä tarvitsee laaja-alaista koulutusta varhaiskasvatuksesta, osalla pohjakoulutusta on enemmän. Heidän osaltaan koulutus on luonteeltaan enemmän aiempaa osaamista täydentävää koulutusta.

 

Kipinä Kids -yhtiön päiväkodit toimivat franchising-periaatteella. Siinä kukin alkava päiväkotiyrittäjä saa yhtiöltä valmiit raamit, joiden mukaan toimintaa toteutetaan. Myös henkilöstön koulutus kuuluu tähän raamiin.

Yhtiön nimi viittaa tietoisesti Suomeen, jota yhtiössä pidetään koulutuksen mallimaana ja jonka varhaiskasvatusmallin se on tuotteistanut oman toimintansa pohjaksi. Kaikkien ketjun päiväkotien kielenä on englanti.

Hamk on Kipinä Kidsin pääkumppani henkilöstökoulutuksen saralla. Kipinän toinen suomalaiskumppani on Moomin Language School.

 

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic