Lounais-Häme Hämeenlinna

Hamkiin perustetaan Design Factory, joka yhdistää opiskelijat ja elinkeinoelämän

Elinkeinoelämää ja opiskelijoita yhdistävä hanke liittyy Hamkin ja Aalto-yliopiston yhteistyöhön.

Hämeen ammattikorkeakouluun (Hamk) perustetaan monialaisille, elinkeinoelämää ja ammattikorkeakouluopiskelijoita yhdistäville tutkimusprojekteille tarkoitettu Design Factory.

Design Factoryn takana on viime keväänä alkanut Hamkin ja Aalto-yliopiston strateginen yhteistyö.

Hamkin vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä kertoo, että tällä hetkellä Hamkin henkilökunta kouluttautuu Aalto-yliopistossa Design Factorya varten. Aalto-yliopistossa vastaavanlainen hanke on ollut olemassa vuodesta 2008 lähtien.

Hamkin sisällä on menossa myös kartoitus hankkeen mahdollisesti vetäjästä.

– Tavoite on, että saisimme toiminnan käyntiin vuoteen 2021 mennessä, mutta voi olla, että toiminta alkaa jo aiemmin pienemmässä mittakaavassa.

Hamkissa Design Factoryn toivotaan tuovan yhteen yritysten ratkaisua kaipaavia projekteja ja opiskelijoita, jotka ratkaisun pystyvät tarjoamaan. Toiminnan on tarkoitus olla monialaista.

– Meillä erityisesti muotoilun ja tekniikan aloilla on ollut kiinnostusta, mutta tietenkin Design Factorya hyödyntävät kaikki Hamkin opetusalat.

 

Design Factoryn lisäksi yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa on tähän mennessä tarjonnut Hamkin opettajakorkeakoululle mahdollisuuden käyttää toimintaansa Hamkin tilojen lisäksi Aalto-yliopiston tiloja.

Ahokallio-Leppälä kertoo, että Hamkin opettajakorkeakoululla on ryhmiä ympäri Suomen. Osa ryhmistä on nyt pystynyt kokoontumaan Aalto-yliopiston tiloissa.

– Olemme myös käyneet neuvotteluja siitä, miten opettajakorkeakoulu voisi palvella Aallon opetushenkilöstön koulutustarpeita.

 

Hamkin ja Aalto-yliopiston yhteistyön on tarkoitus edistää oppilaitosten välistä koulutus- ja tutkimusyhteistyötä, opiskelijaliikkuvuutta ja yhteistyötä infrastruktuurin suhteen.

Suurimmaksi osaksi yhteistyössä ollaan kuitenkin vielä suunnitteluasteella.

– Toiminta on käynnistynyt, ja meillä on hyvä draivi päällä. Vielä on kuitenkin paljon tekemistä.

Ahokallio-Leppälän mukaan Hamkille sopii hyvin toiminnan kautta tehtävä yhteistyö, jollaista myös yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa on.

– Meillä on yhteistyötä useiden yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa. Tällainen verkostomainen rakenne sopii meille hyvin. HÄSA

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic