Lounais-Häme

Hamkin opiskelijat menestyivät kisassa – Freggiesillä ja biohajoavalla aromipakkauksella kunniamaininnat

Hamkin bio- ja elintarviketekniikan opiskelijat saivat kaksi kunniamainintaa vastuullisuuskilpailussa.
Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Hamkin bio- ja elintarviketekniikan opiskelijat saivat kaksi kunniamainintaa vastuullisuuskilpailussa.

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2020:n järjestämässä kilpailussa etsittiin uusia tuotteita, palveluita tai tuotantomenetelmiä, jotka edistävät alan vastuullisuutta ja ympäristöystävällisyyttä.

Tuomaristo arvosti Hamkin tiimien asennetta ja innovatiivista lähestymistapaa.

Tulevaisuuden biohajoava aromipakkaus taustalta löytyvät Jussi Eskonen, Satu Hautamäki, Marika Heljoranta, Sinna Lavikainen, Janne Ramstadius ja Niina Väistö.

He saivat kunniamaininnan ideastaan tuottaa ympäristöystävällinen biohajoava aromipakkaus ja tuoksullinen myyntiosasto jälleenmyynti kohteessa. Pakkauksessa on mukana indikaattoreita, jotka kertovat tuotteen tuoreuden ja säilömislämpötilan.

Aromipakkaus pitää sisällään varsinaisen raaka-aineen, joka on maustettu. Näiden mausteiden tuoksut on myös eristetty erilliseen tuoksutaskuun, josta asiakas voi taskun avaamalla varmistaa tuoksun.

Aromipakkauksessa on myös tuoreustakuuindikaattori. Indikaattorit muuttavat väriään lämpötilan ja kaasuyhdisteiden avulla esimerkiksi pakkauksessa tapahtuvan pH-muutoksen avulla. Näiden indikaattorien toiminta edesauttaa tuotelaadun ja kylmäketjun valvontaa.

Freggies on puolestaan ratkaisu pakastevihannesten annosteluun. Sen ideoivat Sari Könnömäki, Riku Myrttinen, Jenny Schulz ja Tenho Talvensaari.

Freggiesin toimintaperiaate perustuu siihen, että asiakas voi valita haluamansa pakastekasvikset ja niiden määrän laitteesta. Innovaatio vähentää pakkausmateriaalien käyttöä sekä ruokahävikin syntyä. Tiimin mukaan asiakaskohderyhmänä olisivat 20–45-vuotiaat.

Asiakasryhmille kohdennettuna lisämyyntiä voisi olla mausteita, reseptejä, sekä kestorasioita.

Kisaan osallistuivat Hämeen ammattikorkeakoulun bio- ja elintarviketekniikan ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat osana opintojaan.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic