Lounais-Häme Häme

HAMKin tutkimusyksiköt palvelevat lähes normaalisti koronasta huolimatta – Asiantuntijoilta apua myös liiketoiminnan häiriötilanteessa

HAMKin tutkimusyksiköt HAMK Bio, HAMK Edu, HAMK Smart ja HAMK Tech tarjoavat edelleen palveluja yrityksille sekä julkisen ja kolmannen sektorin toimijoille.
Tutkimus- ja kehittämistoiminta jatkuu koronasta huolimatta mahdollisimman normaalisti Hämeen ammattikorkeakoulussa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tutkimus- ja kehittämistoiminta jatkuu koronasta huolimatta mahdollisimman normaalisti Hämeen ammattikorkeakoulussa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Vaikka ammattikorkeakoulujen opetuksen tilat on suljettu, tutkimus- ja kehittämistoiminta jatkuu mahdollisimman normaalisti Hämeen ammattikorkeakoulussa. HAMKin tutkimusyksiköt HAMK Bio, HAMK Edu, HAMK Smart ja HAMK Tech tarjoavat edelleen palveluja yrityksille sekä julkisen ja kolmannen sektorin toimijoille.

– Tutkimus- ja kehittämistoiminnan henkilöstö työskentelee nyt etänä tiettyjä laboratoriotoimintoja lukuun ottamatta, mutta projektit etenevät olosuhteisiin nähden hyvin, oikeastaan lähes normaalisti. Uusia projekteja valmistellaan aktiivisesti ja yritykset ja muut kumppanit ovat tervetulleita mukaan, HAMKin tutkimusyksiköistä kerrotaan.

Ulkopuolista rahoitusta kannattaa hyödyntää

Koska koronavirustilanne aiheuttaa taloudellisia haasteita yrityksille, tarjolla on ulkopuolista rahoitusta myös tutkimus- ja kehittämisalan T&K-toimiin, jotka parantavat yritysten mahdollisuuksia selviytyä koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen.

Business Finland, Ely-keskus ja Finnvera tukevat yrityksiä eri tavoin. Esimerkiksi Business Finland tarjoaa innovaatioseteleitä ja täysin uutta liiketoiminnan kehitysrahoitusta häiriötilanteessa. Erityisesti esiselvitysrahoitusta liiketoiminnan häiriötilanteessa kannattaa hyödyntää. Tarvittaessa HAMKin asiantuntijoilta saa tähän apua.

Kokemusta muun muassa etäopetuksesta

Luonnonvara- ja biotalousalan asiantuntijayksikkö HAMK Bio toimii biotalouden kokonaisketjussa, erityisenä kiinnostuksen kohteenaan kestävä ruokaketju hyvinvoivasta maaperästä takaisin maaperään. HAMK Edu -tutkimusyksikössä kenttää ovat ammatillisen ja opettajankoulutuksen, korkeakoulutuksen, työyhteisöjen ja organisaatioiden kehittäminen. Paljon käytännön tietoa ja kokemusta on muun muassa nyt erityisen ajankohtaisen etäopetuksen saralla.

HAMK Smart tukee elinkeinoelämän toimijoita digitaalisuuden ja kasvavan datamäärän ja uusien ICT-pohjaisten teknologioiden hyödyntämisessä. Palveluliiketoimintaa kehitetään yli toimialarajojen. Tutkimusyksikkö valmistelee asiakastarpeista lähteviä konkreettisia kehittämishankkeita. HAMK Techin keskeisiä tutkimusalueita ovat valmistavan teollisuuden materiaalit, suunnittelu ja valmistusteknologiat, rakentaminen sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuus. Tähtäimessä on ekologisesti kestävät ratkaisut.

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic