Lounais-Häme Kanta-Häme

Hamkista valmistuneet ovat tyytyväisiä tutkintoonsa – Jo valmistumisvaiheessa joka toisella vakityö

Vain prosentti vastaajista oli työtön viiden vuoden päästä valmistumisesta.
Hamk avaa opiskelijahaut 3.8.

Yli neljä viidestä (82 %) Hämeen ammattikorkeakoulusta valmistuneista on vähintään melko tyytyväisiä tutkintoonsa. Tyytymättömiä (4 %) tai erittäin tyytymättömiä (4 %) on vajaa joka kymmenes.

Verrattuna kaikkien ammattikorkeakoulujen vastauksiin, Hamkista valmistuneet suosittelivat koulutustaan hiukan valtakunnallista keskiarvoa useammin.

Luvut selviävät valtakunnallisesta AMK- ja ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneille suunnatusta uraseurantakyselystä, johon vastasi 8535 ammattikorkeakouluista vuonna 2014 vastannutta. Hamkista vastaajia oli 340, mikä oli reilu kolmannes kyselykutsun saaneista. Kyselyssä haastateltiin viisi vuotta sitten Hamkista valmistuneita.

Työllisyystilanne Hamkista valmistuneilla oli vastausten perusteella erittäin hyvä. Jo valmistumishetkellä 50 prosentilla opiskelijoista oli tiedossa vakituinen kokopäiväinen työ. Määräaikainen kokopäivätyö oli 21 prosentilla. Työttömäksi työnhakijaksi jäi 16 prosenttia. Sen sijaan viiden vuoden päästä valmistumisen jälkeen työttömänä oli ainoastaan 1 prosentti vastaajista.

 

Hamk menestyi viime vuonna myös kansainvälisesti: Hamk pääsi eurooppalaisessa korkeakouluvertailussa 250 parhaan joukkoon – Listassa mitattiin opetuksen tasoa (FL 5.7.2019)

 

Valtakunnallisestikin hyvä tilanne

Myös koko ammattikorkeakoulukentällä AMK-tutkinnon viisi vuotta sitten suorittaneet ovat tyytyväisiä AMK-tutkintoonsa ja työllisyystilanne on erittäin hyvä – viisi vuotta valmistumisesta vain vajaat kaksi prosenttia on vailla työtä. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon ja sosiaali- ja terveysalan tutkinnon suorittaneiden työttömyys on vieläkin alhaisempi.

Valmistuneista 73 prosenttia arvioi tutkintonsa antaneen riittävät valmiudet työelämään ja 82 prosenttia uskoo työnantajien arvostavan heidän suorittamaansa tutkintoa. Alakohtaiset ja tutkintojen väliset erot ovat kuitenkin merkittäviä.

 

Lue myös: Biotalousinsinöörin koulutuksen suosio kasvaa – Hakijamäärä Forssan kampukselle lähes tuplaantui (FL 27.1.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic