Lounais-Häme

HAMK:lle rahoitusta koulutukseen

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on myöntänyt yhteensä lähes 14 miljoonaa euroa avustuksia opettajankoulutuksen kehittämishankkeisiin. Hämeen ammattikorkeakoulu menestyi haussa hyvin.

Suomalaista koulutusjärjestelmää uudistetaan parhaillaan varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin ja elinikäiseen oppimiseen. Opettajankoulutuksen kehittäminen on opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan uudistamisen keskeisimpiä työkaluja.

HAMK Ammatillisen opettajakorkeakoulun koordinoima OPEKE-hanke sai 2,2 miljoonan euron rahoituksen. Hankkeessa ovat mukana kaikki ammatilliset opettajakorkeakoulut. Hankkeen sisältöinä ovat ammatillisen opettajankoulutuksen valintaprosessin, ohjauksen ja työelämäyhteyksien uudistaminen, opetusharjoittelun ja sen ohjauksen kehittäminen (OPEKE-pilotit), opettajien työuran aikaisen osaamisen kehittämismallien luominen sekä opettajankouluttajien osaamisen varmistaminen. OPEKE-hanke alkaa syksyllä ja se on kestoltaan kolmivuotinen.

HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu ja sen yhteydessä toimiva Ammatillisen osaamisen tutkimusyksikkö ovat lisäksi mukana neljässä muussa rahoitusta saaneessa hankkeessa, joita koordinoivat Jyväskylän ja Turun yliopistot, Taideyliopisto sekä Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Näiden hankkeiden yhteenlaskettu rahoitus on 2,6 miljoonaa euroa.

Uusimmat

Fingerpori

comic