Lounais-Häme

Hannu Juvonen ehdolla Pihlajalinnan hallitukseen

Yhtiökokous päättää huhtikuussa.
Hannu Juvonen Kuva: Juhani Salo

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin äskettäin eläkkeelle jäänyt johtaja Hannu Juvonen on ehdolla Pihlajalinna oyj:n hallitukseen (Arvopaperi 12.2.).

Nimitystoimikunta ehdottaa yhtiön huhtikuussa pidettävälle varsinaiselle yhtiökokoukselle, että hallituksen jäsenten määräksi vahvistettaisiin seitsemän nykyisen kahdeksan sijaan.

Se ehdottaa, että hallituksen nykyisistä jäsenistä hallitusammattilainen Leena Niemistö, DNA:n digijohtaja Kati Sulin, hallitusammattilainen Seija Turunen ja Pihlajalinnan perustaja Mikko Wirén valitaan uudelle toimikaudelle.

Uusiksi hallituksen jäseniksi se esittää Fennia-konsernin talousjohtajaa Mika Mannista, hallitusammattilainen Matti Jaakolaa sekä vuodenvaihteessa eläkkeelle jäänyttä Juvosta.

Hannu Juvonen (s. 1955, LL, erik. lääk, MBA) toimi viimeksi Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajana 2016-2018 sekä johtotehtävissä Helsingin sosiaali- ja terveysvirastossa 2013-2016 ja Itä-Savon sairaanhoitopiirissä 2009-2012.

Tätä aiemmin hän on toiminut mm. Korona Invest Oy:n sijoitusjohtajana 2007-2009 sekä Pfizer Oy:ssä asiantuntijana ja yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtajana 2000-2006. Työtehtäviinsä liittyen hänellä on kokemusta monien yhtiöiden ja muiden yhteisöjen hallitustyöskentelystä.

Nimitystoimikunta ehdottaa, että yhtiökokous valitsee Mikko Wirénin hallituksen puheenjohtajaksi ja Leena Niemistön hallituksen varapuheenjohtajaksi.

Hallituksen jäsenille esitetään seuraavat vuosipalkkiot: kokopäivätoimiselle hallituksen puheenjohtajalle 250 000 euroa vuodessa, varapuheenjohtajalle 36 000 euroa vuodessa ja muille jäsenille 24 000 euroa vuodessa.

Lisäksi nimitystoimikunta ehdottaa, että kullekin hallituksen jäsenelle maksetaan jokaiselta hallituksen ja sen valiokuntien kokoukselta kokouspalkkiona 500 euroa. HÄSA

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic